Tannane slaat terug naar Sneijder: "Ik mag blijkbaar mijn mening niet geven"

10 maart 2023, 14:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oussama Tannane is ingegaan op de kritiek die hij heeft gekregen na zijn uitspraken na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en NEC (1-0). De 28-jarige spelmaker sneerde voor de camera van ESPN naar de arbitrage omdat Edson Álvarez in zijn ogen een rode kaart voor een elleboogstoot had moeten krijgen. "Ik ben Tannane hè. Ik krijg ze altijd tegen, ik ben het gewend", klaagde hij.

Zijn uitspraken kwamen hem in diverse praatprogramma's op de nodige kritiek te staan. "Het probleem is dat hij alle schijn tegen heeft en dat komt ook door hemzelf", zei Wesley Sneijder bij Veronica Offside. "Het is een beetje calimerogedrag, Het doet me denken aan Mario Balotelli, met zijn shirt waarop stond Why Always Me? Dan vraag je er ook om. Hij is een fantastische voetballer, maar dit is de reden dat hij speelt bij NEC en niet bij een topdrieclub. Nu krijg je het er niet meer uit. Dat is jammer, want hij heeft het echt niet nodig."

In gesprek met Omroep Gelderland is Tannane nu ingegaan op de kritiek die hij van Sneijder en andere analisten heeft gekregen. "Iedereen mag een mening over mij hebben, maar ik mag blijkbaar mijn mening niet geven. Ik vind dat ik altijd mijn mening moet geven. Ik heb een persoonlijkheid en kom voor mijzelf op. Niemand komt voor mij op, dan doe ik het zelf wel", zegt hij.

Tannane heeft het idee dat hij enerzijds extra scherp in de gaten wordt gehouden door scheidsrechters en anderzijds niet goed genoeg beschermd wordt. "Veel mensen zeggen: als jij een scheetje laat, krijg je al een gele kaart. Ik mag niks fout doen. Daar let ik wel op. Alleen is het niet fijn voetballen. En dat terwijl ik een genieter ben. Ik wil gewoon lekker voetballen. Voor mij is dat het belangrijkste. Ik wil me het liefst niet op die andere dingen richten, maar het zit niet altijd mee."

Het lieft wil Tannane het gewoon over voetbal hebben. "En niet over andere dingen. Maar het lijkt alsof ik nooit mijn mening mag geven, dan bekritiseren ze mij meteen weer. Dat is het nadeel."

FootballTransfers: De NEC'er die niet had misstaan bij Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Francc
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tannane maak je niet druk, die dikke sneijder lult maar wat.....hij moet nog bijkomen dat die ex- opmaakpop hem he le maal heeft leeg getrokken.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen