Thom Haye vertelt over migraine-aanvallen: "Het overvalt je altijd"

18 maart 2023, 15:26

Thom Haye is blij om weer fit te zijn. De middenvelder van sc Heerenveen maakte vorige week zijn rentree tegen Ajax (2-4 nederlaag), nadat hij de duels met Feyenoord (0-1 nederlaag in de KNVB Beker) en FC Twente (3-3 in de Eredivisie) miste door ziekte. 

"Mannengriep? Dat heb ik wel te horen gekregen, ja", vertelt Haye lachend aan Omrop Fryslân. "Maar ik moet zeggen dat ik wel het gevoel had dat dit wat erger was dan een mannengriep. Ik had zeg maar het hele pretpakket." In het interview vertelt Haye ook over een andere medische kwaal die hem in het verleden in de weg zat. In augustus werd hij in de openingswedstrijd van het seizoen (0-0 tegen Sparta Rotterdam) gewisseld na een migraine-aanval. Van migraine heeft hij 'zo nu en dan' last. 

"Vroeger had ik er vaker last van. Nu ik ouder word, krijg ik er minder vaak last van. Je kunt het ook ontgroeien", zegt de 28-jarige Haye. "Het is best wel lastig om uit te leggen. Ik weet vrijwel meteen dat het begint. Het zijn schitteringen. Alsof je heel lang in scherp licht kijkt en dan snel wegkijkt. En dan continu. Dan neem ik meestal medicijnen en krijg ik een half uur later hoofdpijn. Of nou ja, het is wel iets meer dan hoofdpijn. Ik word ook misselijk."

Er zit voor Haye dan niets anders op dan 'liggen en maar gewoon hopen dat het zo snel mogelijk weggaat'. "Bij de één gaat dat sneller dan bij de andere. Bij mij weet ik dat het na twee of drie uur beter gaat. Maar het vervelende is dat het je altijd overvalt", geeft Haye aan. "Verder heb ik het redelijk onder controle. Even afkloppen, maar als het zo blijft, kan ik er goed mee omgaan." Zondag gaat Haye met Heerenveen op bezoek bij FC Groningen.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
avatar

Migraine is echt heel erg. Mijn zoon heeft die aanvallen ook maar kan dan echt niet voetballen. Binnen een dag is het wel weg maar het blijft vervelend ook voor een voetballer op niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen