Trauner sloeg aanbod Eredivisie-club af: "Geloofde dat het nog beter kon"

18 maart 2023, 19:52

Gernot Trauner is niet meer weg te denken uit het elftal van Feyenoord. De Oostenrijkse centrale verdediger kwam in de zomer van 2021 over van LASK Linz en is uitgegroeid tot een van de sterkhouders van de koploper van de Eredivisie. Het had echter niet veel gescheeld of Trauner had voor een andere Nederlandse topclub gespeeld. "AZ toonde een seizoen eerder al belangstelling voor me", onthult Trauner in een interview met ELF Voetbal.

In seizoen 2019/20 maakte Trauner kennis met de Eredivisie. Met LASK Linz trof de verdediger zowel PSV als AZ in de Europa League-campagne. "We schakelden destijds PSV uit in de groepsfase van de Europa League en daarna AZ in de play-offs. Een uitstekend jaar, waarin ik vaak trefzeker was met kopballen", vertelt de dertigjarige stopper. "Ook leverde ik de nodige assists door het verlengen van lange inworpen waaruit werd gescoord. Twee keer tegen AZ, herinner ik me", blikt Trauner terug.

Aanbod afgewezen

Uiteindelijk koos de Oostenrijker ervoor om trouw te blijven aan LASK. "Ik geloofde dat het nog beter kon. Ik zette alles op een rij en besloot dat ik wilde blijven. Ik zegde AZ af. Eerder en ook die zomer kreeg ik meerdere aanbiedingen uit het buitenland, maar het paste nooit honderd procent", licht Trauner toe. Volgens de verdediger klopte Feyenoord een jaar later op het ideale moment op de deur. "Ik informeerde nog bij mijn ploeggenoot James Holland, die bij AZ onder contract heeft gestaan. Hij was duidelijk: 'Doen!'"

Trauner miste de hervatting na de winterstop. Na een paar weken buitenspel te hebben gestaan is de verdediger inmiddels terug in het elftal van de koploper. De negenvoudig international hoopt dat hij dit seizoen zijn eerste prijs in zijn carrière kan pakken. "Ik zou zo graag mijn cv met een prijs uitbreiden", vertelt de mandekker.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen