Politie houdt minderjarige verdachte aan na wangedrag bij Derby van het Noorden

19 maart 2023, 17:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De politie in Groningen heeft zondagmiddag twee aanhoudingen verricht na het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen, dat in een 0-2 overwinning voor de bezoekers eindigde. Beide personen, waarvan één minderjarig, worden verdacht van mishandeling. 

De Derby van het Noorden liep uit op een uiterst teleurstellende middag voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dennis van der Ree verloor op eigen veld van de Friese rivaal en staat nog altijd voorlaatste op de ranglijst. Tot overmaat van ramp liet een klein gedeelte van het thuispubliek zich ook nog eens van zijn slechtste kant zien in de Euroborg.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd, bij een 0-2 voorsprong voor Heerenveen, barstte de bom op de tribune. Een aanhanger van de thuisclub deed een poging het veld op te komen, maar werd tegengehouden door de stewards. Daarbij sloeg de vlam in de pan en deed een aantal spelers van de thuisclub een poging de gemoederen tot bedaren te brengen. Groningen-back Jetro Willems kreeg daarbij zelfs een klap van één van de 'fans'.  Scheidsrechter Serdar Gözübüyük restte niets anders dan tot een tijdelijke stillegging van het duel over te gaan. 

Lees ook: Willems reageert na bizarre klap van supporter: "Ik kom uit Rotterdam-Zuid"

Inmiddels heeft de Groningse politie dus twee personen aangehouden. Van het tweetal is één minderjarig, zo maakt de politie op Twitter bekend. 'Beide aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zullen daar worden verhoord', zo valt in een vervolgtweet te lezen. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen