Van Basten maakt Ajax met de grond gelijk: "Daarom staat Ajax tweede"

19 maart 2023, 21:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marco van Basten vindt dat Ajax 'erbarmelijk slecht' heeft ingekocht in de zomer. Meerdere zomeraankopen, met name verdedigers, komen in zijn ogen niet uit de verf. Dat bleek zondag ook tegen Feyenoord, zo zag Van Basten. Het spel van Ajax was in zijn ogen 'teleurstellend' en de opbouw van bedroevend niveau. 

"Ik vond het wel teleurstellend, wat ik zag", zei Van Basten bij Ziggo Sport, waar hij de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid analyseert. "Feyenoord maakte een volwassen indruk.. Ajax was heel rommelig, slecht. Ze hebben heel veel geld kunnen investeren in nieuwe spelers. Als je ziet hoe dat besteed is... Erbarmelijk slecht."

"Ajax staat bekend om het voetballen van achteruit, maar ze hebben geen bal van achter naar voren gekregen", constateerde de voormalig topvoetballer. "Ze willen de bal niet hebben. Wijndal wilde de bal niet hebben, Bassey was te bang om überhaupt de bal te vragen, er gebeurde van achteruit helemaal niks."

Van Basten wijst naar de verantwoordelijken voor het aankoopbeleid, te weten Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra. "Het is de trainer en de spelers niet eens echt aan te rekenen. Er is slecht materiaal gekocht, daarom staat Ajax waar ze staan, op de tweede of derde plaats (afhankelijk van het resultaat van AZ tegen FC Twente, red.)."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mosterd na de maaltijd. Het is al maanden bekend dat Huntelaar en Hamstra niet de juiste personen op de juiste plaats zijn. Ajax speelt door allerlei oorzaken een minder seizoen. Het is al heel lang duidelijk en dus zijn de gevolgen logisch. Iedereen kan winnen van een verzwakt Ajax. Tegen een 100% in vorm zijnde club met de juiste spelers ingekocht kunnen ze wéér 19 afleveringen wachten op een overwinning. Twee keer kampioen worden op 23 jaar. Wat een topclub ben je dan pffffffff.........

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zit diep he heerlijk.Wat hebben jullie deze eeuw in europa geprestreerd dan als jullie al zo lang zo goed zijn.... juist HELEMAAL NIETS topclub 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Neem nog een fles azijn jochie 🤣🤣🤣 jij krijgt die lach niet meer .....🤣🤣🤣🤣🤣

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

15 spelers voor 30 mil totaal ,jullie 1 daar voor . Ga je schamen joh . Nog fff iets anders . 88 min 2-3 en wat doen de successupportertjes ze gaan naar huis!!! . 2-3 nog 2 min plus 6 dus 8 minuten om wat te doen .

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ook wat dat betreft hebben ze een naam hoog te houden. Twaalfde man als het goed gaat ... Anders snel naar huis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen