Van der Gijp haalt uit naar Van der Vaart: "Dat is absoluut niet waar"

20 maart 2023, 22:52
Van der Gijp haalt uit naar Van der Vaart:

René van der Gijp heeft maandagavond bij Vandaag Inside uitgehaald naar Rafael van der Vaart. De oud-middenvelder van Ajax deed een dag eerder bij Studio Sport de wenkbrauwen fronsen door te stellen dat geen enkele speler van Feyenoord de wereldtop gaat halen en het Rotterdamse succes vooral een verdienste van Arne Slot is.

Ook gaf Van der Vaart het advies aan bondscoach Ronald Koeman om Mats Wieffer pas tegen Gibraltar op te stellen. "Zeker niet tegen Frankrijk. Ik vind het een goede speler, maar ik zag vandaag ook een paar momenten waarop hij net even de handelingssnelheid tekortkwam die nodig is op het absolute topniveau. Het is een goede speler, absoluut, maar ik twijfel of hij het absolute topniveau aankan. Dat denk ik van heel Feyenoord. Daarom is het zo knap wat Slot allemaal doet met dit elftal."

Van der Gijp keek met stijgende verbazing naar het relaas van Van der Vaart. "Dus ik zat gisteren naar Studio Voetbal te kijken. Het ging helemaal nergens over. Zo'n Van der Vaart. Op zich is het wel leuk als je voor Ajax bent, dat is hartstikke grappig. Maar hij had er gewoon de tering in dat Feyenoord van Ajax had gewonnen. Als analist kan dat natuurlijk niet", deed hij zijn beklag.

"Eigenlijk zei hij min of meer dat Feyenoord een kutelftal is, maar wel een heel goede trainer heeft. Dat is natuurlijk niet waar.. En als hij dan zegt dat Slot de enige trainer in Europa is die die linksback (Quilindschy Hartman, red.) eruit had gehaald… dat had toch iedereen gedaan?", besloot Van der Gijp.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
avatar

Dit is nou een goede analyse van vdG over vdV. Namelijk, als je een willekeurige Ajax supporter van de straat plukt snap ik ook wel dat daar dit soort uitspraken uitkomen. Maar vdV wordt betaald (volgens mij) om als analist bij Studio Voetbal met zinnige inzichten te komen. Mogen we dan misschien iets meer een onderbouwde en objectieve insteek verwachten?? Zijn niveau is gewoon bedroevend, zelfs Boskamp kan bijna nog meer afstand nemen van zijn eigen achtergrond. Zelfde met de Jong en Janssen die stoppen als international. VdV: "ik zou dat nooit doen". Nou, bedankt weer voor deze diepgaande analyse. Kun je misschien ook een stapje verder denken en eens proberen je te verplaatsen in een speler en bedenken waar dit vandaan komt? Misschien omdat de voetbalkalender steeds voller wordt. Misschien past het in een trend dat mensen meer aandacht hebben voor de balans in hun leven. Of wat dan ook. Je kan gewoon net zo goed Bergwijn daar aan tafel zetten met z'n "zelfde als hij" reacties, dat voegt evenveel toe.

DennisAchterberg16
Link gekopieerd!
avatar

ik denk dat ze VdV beter voor een andere late-night programma kunnen gebruiken en dan mag hij commentaar geven op al die gasten die sylvie meis hebben gebaldt.

PokeBowl
Link gekopieerd!
avatar

Ik heb SV gezien en het is dezelfde van der Vaart die met 'branie' ff zei dat Ajax wel 3-0 zou winnen. Ook moet gezegd worden dat ie zichzelf niet al te serieus neemt, dus bla bla huilie huilie op naar de volgende.

Deblauwe
Link gekopieerd!
avatar

Ze moeten nog maar afwachten of Ajax 2e wordt. Die moeten nog tegen PSV en Twente uit en krijgen AZ nog thuis.

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Bij Vandaag inside hadden ze vandaag qua voetbal alleen maar goeie teksten . Was geen speld tussen te krijgen .

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Voetballend was Feijenoord een klasse beter dan Ajax en hebben een heel compleet TEAM ja ik TEAM omdat bij Ajax het hele zooitje maar weer heerlijk loopt te verkloten. Ik zou willen dat ze betaald werden naar prestatie , dat zou voor veel spelers wel eens goed zijn, Kudus loopt voor geen meter dus... Nu denken ze , er komt elke week lekker veel geld binnen of ik nu goed of slecht speel, of ik nu mijn longen uit m'n longen loop of rustig aan doe. Dat zal ze wel wakker schudden.

DennisAchterberg16
Link gekopieerd!
avatar

Ach ja, die eerste goal was inspeelpass van kokcu, hakje, idrissi, een tikkie precies in de loop van giminez. Technisch veel beter dan ajax heeft laten zien de hele wedstrijd (die kans van kudus komt alleen omdat klaasseen echt compleet mistrapt bij die bal, want die wilde zelf schieten.) dan hebben we het nog niet eens over de aanname en schijnbeweging van jahanbaks die ajax' beste speler (alvarez) gewoon te kakken zet voordat hij ook een retesterke voorzet geeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen