Van Hanegem kritisch op Feyenoord: "Wat doen ze ermee? Niets!"

10 maart 2023, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem is kritisch op het vertoonde spel van Feyenoord tegen Shakhtar Donetsk. In de heenwedstrijd van de achtste finale in de Europa League werd er dominant gevoetbald door de Rotterdammers, maar tot kansen kwam het nauwelijks.

Feyenoord speelde rustig en dat kon Van Hanegem niet bekoren. "Juist als je beter bent, moet je veel feller zijn om het over de streep te trekken", vertelt de legende van Feyenoord in de AD Willem & Wessel podcast. In zijn tijd gaven spelers elkaar op hun donder, maar dat doen ze in de huidige tijd niet meer. "Dan geeft iemand een voorzet waar die van de Efteling nog niet bij kan met zijn nek (Lange Jan, red.) en dan geven ze elkaar een duimpje."

Presentator Wessel Penning zag zijn favoriete club nog nooit zo dominant voetballen als in Warschau. "Maar wat hebben ze ermee gedaan?", vraagt Van Hanegem zich af. "Niets! Er staat maar anderhalve man in de zestien bij voorzetten", oordeelt de voormalig Oranje-international.

Lees ook: Shakhtar-trainer niet bang voor return: "Met ons ben je niet zomaar klaar"

De Rotterdammers speelden een dominante wedstrijd, maar dit zorgde niet voor uitgespeelde kansen. En als je zelf niet doet wat je moet doen, doet de tegenstander dat wel. Dat deed Shakhtar in Polen dan ook. In de slotfase scoorden de Oekraïners nog en daardoor moest Feyenoord in de slotfase nog aan de bak. Ezequiel Bullaude redde de boel en scoorde in de absolute eindfase van de wedstrijd. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen