Van Hanegem spreekt frustratie uit: "Hans Kraay irriteerde me mateloos"

25 maart 2023, 09:52
Van Hanegem spreekt frustratie uit:

Willem van Hanegem ergerde zich na de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (2-3) aan Hans Kraay junior. In de interviews met de spelers en de trainer van Ajax vroeg Kraay junior herhaaldelijk wat ze vonden van het optreden van de arbitrage. Quilindschy Hartman werd bijvoorbeeld vroeg gewisseld, toen hij tegen een tweede gele kaart aanzat. 

Als het aan Van Hanegem lag, had Hartman helemaal geen kaart gehad. "De eerste situatie vond ik zwaar gestraft. Het was geen harde trap. De tweede situatie was eigenlijk ook niet veel bijzonders", zegt de oud-speler van Feyenoord in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Kraay moest dan tegen iedereen zeggen dat Hartman eraf had gemoeten. Dat irriteerde mij mateloos."

Van Hanegem was niet de enige die zich ergerde aan Kraay junior. Ook arbiter Danny Makkelie leek dat te doen. Hij was aanvankelijk huiverig om voor de camera van ESPN te verschijnen. "Hij kwam deze kant op en zei hij: ik doe alleen de NOS, want jij hebt nogal, ja, een beetje stemming gemaakt bij Ajax", zei Kraay daarover. Het ging dan om dingen die hij gezegd heeft in de interviews met Ajacieden na afloop, met betrekking tot de arbitrale beslissingen.

"Maar de Ajax-mensen, de trainer, Berghuis en Tadic, hebben allemaal zeer correct gereageerd", stelde de verslaggever. "Hij zei: ik kom niet. Ik zei: ik zou het wel leuk vinden als je wel komt. Dus dat deed hij, en hij heeft keurig antwoord gegeven. Daar moeten we het mee doen." Makkelie wilde alleen uitleg geven over de mogelijke rode kaart van Hartman en verklaarde waarom hij die niet gaf. Hij vond de tweede overtreding van Hartman op Mohammed Kudus weliswaar 'onvoorzichtig', maar niet 'onbesuisd'. 

Wie wint de Europa League Finale? Zet één euro in en win €100,00 als je de winnaar goed voorspelt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

1955
Link gekopieerd!
avatar

Willem van hanegem doet net of Feyenoord een wonder heef volbracht om van AJAX te Winnen. Met 2-3,. als kudus of Klaassen die kans voor het doel maken ,. dan had feyenoord verloren en niet gewonnen. het kon alle twee kansen op. feyenoord heef puur geluk gehad!

Joseph
Link gekopieerd!
avatar

Als inderdaad

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Als

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Van Hanegem is een 010-er, dus je weet dat hij voor hun praat. Buiten dat is het nog steeds zo dat ze waarschijnlijk maar 2 kampioenschappen in pakweg 20 jaar halen en pas na 18 jaar een keer in staat zijn om in de Arena te winnen. Dus waar hebben we het over... Ik lig er totaal niet wakker van.

1955
Link gekopieerd!
avatar

DE beker wedstrijd toch maar niet laten fluiten door scheidsrechter Makkelie ( woon bijna in de kuip en is rotterdammer) en de var ook niet dat is een vriend van makkelie en woont ook in Rotterdam en hij zou makkelie nooit terug roepen bij een blunder van makkelie. je kan beter bij wedstrijden van Feyenoord AJAX. een Belg of Duitser scheidsrechter laten fluiten ,. Nederlandsen scheidsrechters hebben te veel belangen bij deze wedstrijden!

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Kijk je pas dit jaar voor het eerst ofzo

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen