Van Hanegem: "Waarom maak je je zo druk? Je bent een van de beste Feyenoorders"

25 maart 2023, 10:08
Van Hanegem:

Willem van Hanegem hoopt dat Javairô Dilrosun zich meer gaat profileren bij Feyenoord. Het clubicoon ziet Dilrosun als een van de beste spelers van Feyenoord, maar vindt dat zijn potentie nog niet wordt waargemaakt op het veld. Dit seizoen kwam Dilrosun in 25 competitiewedstrijden tot 5 doelpunten en evenzoveel assists.

"Hij heeft kwaliteit", zegt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Dan denk je: waarom maak je je zo druk? Dat is één van de beste spelers die we hebben. Elke keer hoop je dat hij het laat zien, maar hij doet het maar niet. Iedereen ziet dat hij heel goed kan voetballen. Als hij zelf weet hoe goed hij is, komt het goed. Hij moet gewoon laten zien dat hij heel goed kan voetballen.''

Dilrosun wacht exact twee maanden op een doelpunt in de Eredivisie: op 25 januari scoorde hij tijdens de 2-0 zege op NEC. Op 8 februari maakte hij tegen dezelfde tegenstander nog een doelpunt, in de verlenging van de onderlinge ontmoeting in de KNVB Beker. Ook gaf hij die wedstrijd twee assists. Sindsdien bereidde hij alleen op 26 februari tegen Fortuna Sittard (2-4 zege) nog een doelpunt voor.

Van Hanegem denkt dat Feyenoord kampioen kan worden. "Ik zou niet weten waarom niet", vertelt De Kromme, die een ander gevoel overhield aan de overwinning op Ajax dan aan andere wedstrijden dit seizoen. "Je weet dat deze overwinning beslissend is in de titelrace en je hebt al die enge mensen, die het allemaal zo goed weten, de mond gesnoerd."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen