Vitesse in zwaar weer, Van Ginkel legt vinger op zere plek: "Dit is alarmerend"

12 maart 2023, 16:38
Vitesse in zwaar weer, Van Ginkel legt vinger op zere plek:

Vitesse zit zowel in de bestuurskamer als op het veld in zwaar weer. De mannen van trainer Phillip Cocu verloren op het kasteel met 3-1 van Sparta, ondanks dat de ploeg uit Arnhem na zeven minuten op voorsprong kwam. Marco van Ginkel legt bij De Gelderlander de vinger op de zere plek. 

Sparta wist te scoren door drie voorzetten. Ééntje werd binnengekopt door Arno Verschueren, Koki Saito maakte vlak voor rust de 2-1 voor een volley. Joshua Gaston Kitolano maakte vlak voor tijd de 3-1, ook met een kopbal. "De conclusie is helder. We krijgen dit seizoen voortdurend goals tegen uit standaardsituaties. In de laatste weken is dat doorslaggevend tegen Ajax met twee tegengoals (2-1 verlies, LL) en AZ scoorde na een corner. Dat is meteen ook de beslissende goal. Er is sprake van een patroon. Maar dit is wel alarmerend. Wedstrijden worden op die momenten, op details beslist. Standaardsituaties zijn een pijnpunt bij Vitesse", aldus Van Ginkel. 

Degradatievoetbal in Arnhem 

Deze week staan er nieuwe groepsgesprekken gepland bij Vitesse. "Degradatievoetbal is zwaar", aldus Van Ginkel. "Het is zaak de koppen bij elkaar te steken en samen vol gas te geven. Er staat een zware slotreeks op het programma. Iedereen moet laten zien bij Vitesse te horen spelen. We moeten de komende weken karakter tonen om te overleven." Vitesse heeft vier wedstrijden op rij verloren en staat nu op plek veertien, drie punten boven de degradatiestreep. 

Een video van Phillip Cocu die helemaal uit zijn plaat ging langs de zijlijn ging viraal na de verloren wedstrijd. Het is typerend voor de situatie waarin de club zit. "Bemoei jij je lekker met jezelf. Wat zei je, hè? Nou moet je even uitkijken", zei Cocu tegen Sparta-assistent Nordin Boukhari, die reageerde: "Jullie moeten gewoon sportief zijn. Jullie moeten gewoon sportief zijn, man." Cocu was er niet van gediend: "Houd je grote bek joh, sodemieter op. Bemoei je met je eigen ploeg."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen