Vitesse krijgt nieuwe dreun in hevige strijd om voortbestaan

23 maart 2023, 17:21
Vitesse krijgt nieuwe dreun in hevige strijd om voortbestaan

Vitesse is in de Eredivisie nog lang niet definitief 'veilig' in de strijd tegen degradatie. Toch vecht de Arnhemse club vooral in de bestuurskamers voor het voortbestaan. Donderdag kreeg Vitesse opnieuw slecht nieuws van hoofdsponsor eToro. 

Het logo van het investeringsplatform is sinds 2021 op het shirt van de Arnhemmers te bewonderen, maar zal gaan verdwijnen. Donderdag heeft eToro de club namelijk laten weten dat het contract als hoofdsponsor, dat loopt tot het einde van het huidige seizoen, niet verlengd zal gaan worden. Vitesse kan dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.

Het wegvallen van eToro is de zoveelste klap die Vitesse dit seizoen te verwerken krijgt. De club is achter de schermen druk bezig aan de licentie-eisen van de KNVB voor volgend seizoen te voldoen. Daarvoor dient het bestuur bij de bond aan te tonen dat het ook dan beschikt over een stadion. Door een conflict met de eigenaar en de exploitant van het GelreDome over de hoogte van de huursom die Vitesse betaalt, dreigt de club niet aan die eis te kunnen voldoen. 

Bovendien is Vitesse nog altijd in conclaaf met de KNVB over de machtsovername binnen de club. De aandelen van de Rus Valeri Oyf moeten in handen komen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij The Common Group, maar de voetbalbond heeft nog altijd haar goedkeuring niet verleend aan die constructie. Oyf besloot zich terug te trekken als eigenaar als gevolg van de Russische inval in Oekraïne.

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
avatar

zou schande zijn als Vitesse weg zou vallen, zeker als er een redelijke (??) constructie kan komen met een investeringspartner

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen