Weghorst aangepakt: "Een noodoplossing tot er een serieuze spits komt"

20 maart 2023, 13:56
Weghorst aangepakt:

De media in Engeland zien de meerwaarde van Wout Weghorst nog niet in bij Manchester United. De Nederlandse spits speelt alles in Manchester, maar weet geen potten te breken en de media zien hem meer als een noodoplossing tot er in de zomer een 'serieuze' spits komt.

Weghorst heeft sinds zijn komst elke wedstrijd in de basis gestaan en daarin heeft de spits maar twee keer gescoord. De eerste goal was de tweede in een 3-0 overwinning en de tweede goal was de vierde in een 4-1 overwinning. Niet overtuigend volgens The Guardian. "Het is gemakkelijk om te zien wat hij toevoegt, veel verdedigend werk voorin terwijl hij agressie toont en hard werkt – bijdragen die het minimum moeten zijn van elke speler."

De krant ziet te veel andere opties voorin lopen. "United heeft veel aanvallende opties en hoewel Weghorst een noodoplossing is in afwachting van een serieuze spits in de zomer, zouden ze zeker een meer samenhangend en gevaarlijke ploeg kunnen vormen. Met Marcus Rashford in het midden, geflankeerd door Antony, Jadon Sancho, Facundo Pellistri of Alejandro Garnacho. Het is hard om te zeggen, maar een centrumspits die geen doelgevaar is, is nauwelijks een centrumspits."

Lees ook: Mikel Arteta komt met kleine sneer naar Erik ten Hag

Wedstrijdbeoordelingen

Ook tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Fulham kreeg Weghorst als een van de weinige een onvoldoende van de media. Weghorst kreeg van Manchester Evening News een vijf. "Zijn eerste schot was geen schot; het was een pass terug. Zo ongevaarlijk dat hij in het gat viel nadat Antony was opgekomen." The Sun gaf precies hetzelfde cijfer. "Vroeg in de wedstrijd een zwak laag balletje recht op Leno af. Zakte in de tweede helft wat meer in de nummer '10' rol. Blijft opgesteld worden door Ten Hag, doet dus wat goed in de ogen van de trainer."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Ja maar dat was ook de bedoeling maar dit kunnen ze hem niet meer afnemen toch?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen