Weghorst positief verrast door nieuwe status bij Nederlands elftal

21 maart 2023, 13:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst meldde zich maandag als basisspeler van Manchester United bij het Nederlands elftal. De dertigjarige spits heeft volgens bondscoach Ronald Koeman dan ook niet langer de status van Plan B in Oranje. Voor Weghorst is dat wennen. 

Tijdens zijn eerste dienstverband bij de KNVB liet Koeman Weghorst vaak links liggen. Weghorst was op dat moment enkel in beeld als breekijzer om iets te forceren als Oranje in de slotfase tegen een achterstand of gelijkspel aan keek. "Dat was in mijn eerste periode bij Oranje de reden om te kiezen voor Luuk de Jong en niet voor Wout, want ik vond Luuk een betere pinchhitter. Maar Wout heeft zich dusdanig ontwikkeld, dat hij een serieuze optie is", aldus de bondscoach maandag tijdens de persconferentie. 

"Ik heb het gehoord, dat is de eerste keer", zegt Weghorst een dag later tegenover Vandaag Inside. "Dat is fijn. Maar in mijn hoofd ben ik nooit naar Oranje gekomen als Plan B, zo heb ik me hier nooit gemeld. Je komt altijd om te spelen en zo belangrijk mogelijk te zijn voor het eltal."

Concurrentie haakt af

De kansen op speeltijd lijken voor Weghorst alleen maar toegenomen te zijn nadat hij in korte tijd twee concurrenten zag afhaken bij Oranje. Zowel Luuk de Jong als Vincent Janssen kondigde afgelopen week aan te bedanken voor het Nederlands elftal. "Dat is een keuze die ieder voor zich moet maken", reageert Weghorst op de beslissing van zijn oud-collega's. "Uiteindelijk vergroot dat mijn kansen op speeltijd, dat is duidelijk. Maar dat is niet het eerste waar je aan denkt als je dat hoort."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen