Wijndal: "Ik vond het niet sterk dat Schreuder dat in de media zei"

2 maart 2023, 14:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Owen Wijndal is niet te spreken over de wijze waarop Alfred Schreuder zijn onvrede uitte over de trainingsarbeid van de 23-jarige linkervleugelverdediger. Dat deed de voormalig trainer van Ajax tot frustratie van Wijndal via de media in plaats van in een persoonlijk gesprek.

"Hij moet meer leveren", zei Schreuder op 8 januari in aanloop naar de aftrap van de uitwedstrijd tegen NEC. Wijndal werd in de basis verwacht, maar begon op de bank. Dat Schreuder voor de camera aanstipte waar het aan schortte bij Wijndal, viel niet goed bij de zomeraankoop.

"Of ik dat gek vond? Ja. Tijdens het trainingskamp in Marbella was het gevoel nog goed. Ik heb na NEC-uit ook met de trainer gesproken en aangegeven dat ik het niet met hem eens was. Ik vond het ook niet sterk dat hij dat wel in de media zei, maar mij er eerder niet op had aangesproken", reageert Wijndal nu tegenover Ajax Life.

Naar eigen zeggen staat Wijndal open voor feedback. "Ik houd juist van eerlijkheid. Dan is het aan mij om daar op een juiste manier op te reageren. Maar als ik zelf niets hoor... Na een paar trainingen hoorde ik dat Schreuder zei dat het kwartje was gevallen. In zijn ogen deed ik dus blijkbaar andere dingen dan daarvoor. Ik vond zelf dat ik nog altijd goed en hard trainde."

Wijndal maakt vooralsnog een lastig seizoen door en krijgt weleens het verwijt dat hij te nonchalant is. "Het kan zijn dat iemand denkt dat ik niet gefocust train omdat ik veel lach. Daar zit voor mij een gevaar in. Dat mensen denken: hij is een beetje nonchalant. Zeker als de resultaten tegenvallen. Maar dat ik veel praat met jongens, dat ik wil genieten van op het veld staan, betekent niet dat ik niet gefocust ben", stelt hij. "Het is niet zo dat ik na puntenverlies in de kleedkamer vrolijk een praatje ga maken of de polonaise loop. Ik lach graag, maar ben geen clown."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal die kritiek levert op wat iemand anders in de media zegt.. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Sinds Wijndal bij AZ de aanvoerdersband kreeg heeft hij echt een het ene na het andere tenenkrommende interview gegeven. Zelfreflectie en een beetje realiteitszin lijken aardig afwezig bij deze jongen.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Heeft bij Ajax nog nauwelijks wat goeds laten zien.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee inderdaad. Ben zelf ook Ajacied en het bevalt me niks dat hij een hoop praatjes heeft, maar zijn voeten nauwelijks laat spreken.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vond het al helemaal niks dat hij naar Ajax kwam !! Alle spelers zijn nog mislukt die Ajax van az overnam .,,, en met deze wijndall wist ik dat dat ook zo zou zijn !! Gewoon middelmatige speler .

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mentaal de zwakste schakel! de 2 miskopen aan de linkerflank

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk je eigen wedstrijden eens terug en koop daarna een betere spiegel, je huidige is beslagen klaarblijkelijk😇 Dat je hard en goed traint hoort bij je status als profspeler, daar verdien je ook naar. Daarnaast is al gebleken dat Schreuder geen ster was in communiceren en managen alhoewel dat bij Ajax niet op zou moeten vallen......😎

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen