Wilfred Genee trekt conclusie na onthulling van Wesley Sneijder over Luuk de Jong

4 maart 2023, 09:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong speelde tussen 2011 en 2022 interlands voor het Nederlands elftal, maar kwam 'slechts' tot 39 optredens. Volgens Wesley Sneijder kwam dat omdat De Jong opvallenderwijs 'altijd geblesseerd' was wanneer Oranje een oefenwedstrijd speelde. 

"Luuk zat al heel lang bij Oranje, ook in de periode dat ik er nog zat. Maar op een of andere manier, als we dan een oefeninterland hadden, dan was Luuk altijd geblesseerd", vertelde Sneijder, die met 134 gespeelde interlands zelf de recordinternational is. 

"Hij kwam gewoon niet", vervolgde Sneijder bij Veronica Offside. "Waarom weet ik niet. Helemaal in de fase dat Danny Blind bondscoach was, toen kwam hij helemaal niet. Elke keer was hij dan bij het Nederlands elftal geblesseerd, en in het weekend daarop speelde hij weer bij zijn club. Vreemd hè"

Presentator Wilfred Genee trok zijn conclusie na de woorden van Sneijder. "Nou ja, hij is er klaar mee. Dat is dan duidelijk." Vrijdag maakte De Jong bekend dat hij een punt zet achter zijn interlandloopbaan. 

Lees ook'Gemis De Jong kan voor problemen gaan zorgen bij Nederlands elftal'

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je 2e of 3e keus bent en je speelt nauwelijks tot niet dan snap ik wel een beetje dat je denkt laat de wedstrijden uit tegen Andorra, San Marino maar zitten. Maar ja ook bij dat soort wedstrijden moet je er ook staan als international, zeker als je wel daarna de club wedstrijden speelt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen