Woerts onthult: ESPN biedt 1,7 miljard voor live-rechten Eredivisie

23 maart 2023, 22:18
Woerts onthult: ESPN biedt 1,7 miljard voor live-rechten Eredivisie

ESPN heeft een bod van liefst 1,7 miljard euro op de live uitzendrechten van de Nederlandse Ere- én Eerste Divisie-duels neergelegd bij de Eredivisie CV. Dat meldde sportmarketeer Chris Woerts donderdag in Vandaag Inside.

Het bod van ESPN, dat sinds 2021 de liverechten in handen heeft nadat het de aandelen overnam van FOX, gaat over de periode vanaf het seizoen 2025-2026. Omdat het bod over de rechten van een periode van tien jaar gaat, mogen de gezamenlijke clubs in beide competities jaarlijks een bedrag van zo'n 167 miljoen euro verdelen. 

Daarvan zal een substantieel hoger gedeelte naar de clubs die uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie moeten vloeien. In de huidige opzet ontvangen zij zo'n 11 miljoen euro, maar dat bedrag zal meer dan verdubbelen naar een totaal van zo'n 25 miljoen. Verder krijgen de clubs zelf weer de mogelijkheid om de uitzendrechten aan het buitenland te verkopen en mogen ook de samenvattingen, momenteel te zien bij de NOS, door de clubs op de markt gebracht worden. 

In totaal zouden de clubs door die extra inkomsten een bedrag van 200 miljoen op jaarbasis mogen verdelen. Toch is het nog geen uitgemaakte zaak dat ESPN er met het contract vandoor gaat. De Telegraaf schrijft dat andere partijen tot 1 april de tijd hebben om een eigen bod uit te brengen bij de Eredivisie CV. Mochten zij over de geboden 1,7 miljard heengaan, dan krijgt ESPN als huidig houder van de rechten de mogelijkheid dat te overtroeven. 

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
avatar

Met het bord op schoot voetbal kijken kan iemand met een uitkering dan helemaal vergeten omdat het waarschijnlijk dan helemaal achter de decoder verdwijnt. Hieruit blijkt maar weer dat voetbal niet meer voor het (gewone) volk is 👎.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen