Wout Weghorst krijgt complimenten, maar ook zeer lage beoordeling

2 maart 2023, 08:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wout Weghorst krijgt wisselende kritieken na de bekerzege van Manchester United op West Ham United (3-1). Waar Erik ten Hag complimenteus is over het optreden van zijn landgenoot, vindt The Sun dat Weghorst de minste speler aan de zijde van The Red Devils was.

'Wout Weghorst - United's worst', schrijft de boulevardkrant, die het optreden van de Nederlandse spits beoordeelt met een 4. 'Hij miste een honderd procent kans, maar gelukkig voor hem stond hij buitenspel', zo klinkt de toelichting voor het lage cijfer. Weghorst miste in de openingsfase van de wedstrijd inderdaad een grote kans, maar noteerde anderzijds een assist door diep in blessuretijd de bal panklaar te leggen voor Fred.

Lees ookMet deze woorden prikkelde Erik ten Hag goudhaantje Alejandro Garnacho

Manchester Evening News is een stuk positiever over het spel van Weghorst en kent de Nederlandse spits een 7 toe als rapportcijfer. 'Hij liet in de combinatie goede dingen zien, maar kwam niet in de buurt van een echte kans. Als diepe speler is hij een waardevolle optie en zijn schot leidde tot het winnende doelpunt van Garnacho', wordt er geschreven. Ook The Evening Standard geeft Weghorst een 7. 'Hij mocht blij zijn toen na zijn misser de vlag omhoog ging. In de combinatie deed hij het goed en hij dwong het doelpunt van Fred af.'

Ten Hag lyrisch

Volgens Ten Hag was Weghorst een van de betere spelers op het veld. "Hij was bij het spel betrokken, dwong een eigen goal af, zette druk bij het doelpunt van Garnacho en deed dat ook bij de laatste goal van Fred", somde de Nederlandse manager de bijdrage van de spits op. Scoren doet Weghorst vooralsnog weinig in het shirt van Manchester United. De teller staat na dertien wedstrijden op slechts één doelpunt. "Marcus Rashford scoorde aan het begin van het seizoen ook niet iedere wedstrijd. De doelpunten komen vanzelf voor hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen