Wouter Goes legt in één zin het verschil uit tussen AZ en Ajax

17 maart 2023, 17:32   Bijgewerkt: 17 maart 2023, 19:25
Wouter Goes legt in één zin het verschil uit tussen AZ en Ajax

Wouter Goes is door een blessure bij concurrent Sam Beukema uitgegroeid tot vaste basisspeler bij AZ. De pas achttienjarige verdediger stroomde door uit de eigen jeugdopleiding, al speelde hij tot aan 2016 nog voor Ajax. Goes kon kiezen tussen een langer verblijf bij Ajax of een overstap naar AZ. In gesprek met Voetbal International legt hij in één zin het verschil tussen de clubs uit: "Bij Ajax was het meer individueel, bij AZ voelde het meteen als familie en als een team."

Goes werd op zevenjarige leeftijd door Ajax weggeplukt bij de Amsterdamse amateurclub ASV Arsenal. Hij speelde vier jaar in de opleiding van Ajax en kreeg toen 'oranje licht'. "Er was twijfel of ik door mocht. Technisch was ik niet zo heel goed en ik had wat moeite met verdedigen met ruimte in mijn rug. In die periode belde AZ. De eerste training voelde meteen goed. Als een familie."

"Bij Ajax was het meer individueel, bij AZ voelde het meteen als familie en als een team", blikt Goes terug. "Na die eerste training zeiden ze bij AZ dat ik mocht blijven. Uiteindelijk zette Ajax het licht alsnog op groen. Ik heb bij beide clubs nog gesprekken gehad en toen heb ik voor AZ gekozen. Achteraf is het makkelijk zeggen dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Maar ik voel me heel erg fijn bij AZ."

Goes betwijfelt of hij het seizoen afmaakt als basisspeler. Beukema is herstellende van zijn knieblessure, die hij in januari opliep, en hoopt op korte termijn zijn rentree te maken. "Als Sam weer helemaal fit is, denk ik dat ik het stokje weer overgeef", aldus Goes. "Ik ben gewoon blij dat ik nu al zo veel wedstrijden speel. En straks is de keuze aan de trainer. Maar Sam staat boven mij. Ik ken mijn plek."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen