Xavi wil niks weten van omkoopschandaal: "Ik weet dat ik legaal heb gewonnen"

18 maart 2023, 16:02   Laatste update: 16:52

Hoewel er in de aanloop naar El Clásico normaal gesproken veel voorspellingen over het voetballende aspect plaatsvinden, zal Xavi Hernández hele andere dingen aan zijn hoofd hebben gehad. De trainer van FC Barcelona werd de afgelopen twee dagen namelijk geconfronteerd met nieuwe details over het vermeende omkoopschandaal dat zijn club al langer bezighoudt. Op de persconferentie in aanloop naar de cruciale thuiswedstrijd tegen Real Madrid ging Xavi dieper in op de lastige situatie.

José María Enríquez Negreira, de voormalig scheidsrechtersbaas van La Liga, zou gedurende de periode 2001-2018 miljoenen betaald hebben gekregen door verschillende voorzitters van de club. Aangezien Xavi zelf als speler tijdens deze periode meerdere prijzen met de Blaugrana wist te winnen, staat ook zijn reputatie op het spel. De trainer zelf wil echter niets weten van de beschuldigingen, zo geeft hij op de persconferentie aan. 

"Mensen mogen denken wat ze willen. Mij houdt het niet bezig", begint Xavi helder. "Ik weet dat ik legaal heb gewonnen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik heb gewonnen dankzij de scheidsrechters. Als dat zo was, was ik naar huis gegaan."

Hoewel er in de Spaanse media veel om het schandaal te doen is, benadrukt Xavi dat zijn team zich niet met randzaken bezighoudt. "Ik focus me op het voetbal en het winnen van La Liga, het grote doel van dit seizoen. We hebben het er met de spelers ook niet over gehad, daar blijven we ver van weg. We laten ons hierdoor niet uit balans brengen, dat gaat ze niet lukken. We willen morgen winnen, dat zou een belangrijke stap zijn richting de titel."

Goed nieuws voor Frenkie

Wie zondagavond bijna zeker lijkt van een basisplaats in de wedstrijd tegen Real is Frenkie de Jong. Concurrent Pedri is namelijk nog altijd niet volledig hersteld van zijn blessure, zo gaf Xavi aan. "Pedri wilde trainen, maar hij had last van kleine pijntjes. In dit soort wedstrijden is het, als je niet volledig fit bent, beter om rust te pakken. Ik wil hem niet nog twee maanden kwijtraken", aldus Xavi.

Lees ook: Twee dagen voor de Clásico gaan de alarmbellen af bij FC Barcelona

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier vijf gratis weddenschappen van €10,00

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen