Youth League-sprookje AZ krijgt vervolg na ruime zege op Real

15 maart 2023, 14:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ Onder-19 heeft zich geplaatst voor de halve finale van de UEFA Youth League. Op het eigen traningscomplex in Wijdewormer werden de leeftijdgenoten van Real Madrid op een klinkende 4-0 nederlaag getrakteerd.

Twee weken geleden plaatste AZ zich voor de laatste acht door het uitduel bij FC Barcelona knap met 0-3 te winnen. Daarin lootte het met Real Madrid opnieuw een sterke tegenstander. De Madrilenen begonnen goed aan het duel en waren in de openingsfase een aantal keer gevaarlijk. Toch kwam AZ op voorsprong. Nadat Ernest Poku de eerste grote kans op een hoekschop had zien uitdraaien grabbelde de Spaanse doelman Piñeiro mis, waardoor vleugelverdediger Daniël Beukers de Alkmaarders op voorsprong kon zetten.

Kort daarna kreeg Poku opnieuw de kans op een treffer, en deze keer faalde de aanvaller niet. Na een vlijmscherpe counter werd hij vrij voor Piñeiro gezet en schoot hij de 2-0 overtuigend binnen. Daarmee was ook direct de ruststand bereikt, ook omdat Fedde de Jong kort voor het rustsignaal suitte op de Spaanse keeper.

Na rust deed de Koninklijke verwoede pogingen om terug te komen in het duel. AZ mocht doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro dankbaar zijn dat het 2-0 bleef. De keeper redde bekwaam op een kopbal van Ramón en een uithaal van Paz, en had het geluk dat een volley van Palacios net over zijn doel verdeween. Naarmate de tweede helft vorderde kwam er steeds meer ruimte voor AZ achter de Madrileense defensie te liggen.

Daarvan wist Mexx Meerdink tien minuten voor tijd uiteindelijk te profiteren. De jonge aanvaller scoorde twee weken geleden ook al twee keer in Barcelona en zorgde met een benutte rebound voor de definitieve beslissing. Het slotakkoord was vijf minuten voor tijd voor Breukers, die vrij doorkwam op links en in de korte hoek zijn tweede van de middag binnenramde. In de halve finale wacht AZ een duel met Sporting Club de Portugal uit Lissabon, dat eerder in het toernooi Ajax wist uit te schakelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een opleiding heeft AZ toch ook!!!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jazeker kunnen de top 3 jaloers op zijn .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Netjes hoor van die mini kaasjes 👏👏👏

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen