Aad de Mos voorspelt desastreus einde van het seizoen voor Ajax

3 april 2023, 15:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Aad de Mos verwacht dat Ajax het seizoen op de vierde plaats gaat eindigen. De 76-jarige analist vertelt in een video-item van het Eindhovens Dagblad dat hij ervan uitgaat dat Feyenoord kampioen wordt en PSV en AZ om de tweede plek gaan strijden.

Ajax kende een goede start onder John Heitinga, maar lijkt na het 0-0 gelijkspel bij Go Ahead Eagles afgehaakt in de titelstrijd. De Amsterdammers zullen naar het zich laat aanzien de komende weken alle zeilen moeten bijzetten om het seizoen te redden door als tweede te eindigen. Die plek deelt Ajax nu met PSV, terwijl AZ twee punten minder heeft.

Artikel gaat verder onder video

"Jij ziet Ajax misschien zelfs nog vierde worden, als het tegenzit", geeft Rik Elfrink in het video-item een voorzetje aan De Mos. "Zeker. De grote wedstrijden verliezen ze sowieso. Die hebben ze allemaal verloren. In de kleine wedstrijden gaat het nu ook al mis. Ajax krijgt AZ nog thuis en moet op 23 april nog naar Eindhoven. Ze gaan vierde worden, denk ik", reageert de Mos, die nog geen maand geleden voorspelde dat Ajax kampioen zou worden.

De voormalig trainer denkt dat PSV tweede wordt en de voorronde van de Champions League ingaat, AZ als derde eindigt en zich plaatst voor de Europa League en Ajax als nummer vier van de Eredivisie zich kwalificeert voor de Conference League. "Dan is het eigenlijk al gespeeld en hoeven we ons niet heel lang druk te maken", grapt Elfrink.

Ajax gaat zich volgens De Mos deze week ook niet plaatsen voor de finale van de KNVB Beker. "Feyenoord wordt voor 99,9 procent zeker kampioen en kan vrijuit spelen. Ze gaan Ajax proberen op te eten en dat zullen ze met de supporters erachter niet nalaten. Ze willen absoluut de dubbel pakken. Dan is het op 30 april Feyenoord - PSV in De Kuip", voorspelt De Mos. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Aad toch hij voorspelde toch dat Ajax kampioen werd ? Een kei in het voorspellen .

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Aadje heeft denkt ik vergeten de stroomrekening te betalen en is net pas weer aangesloten, zodat zijn glazen bol ook weer licht geeft. Is al een tijdje bekend namelijk, Aadje !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen