Ajax heeft na zoektocht van ruim veertien maanden eindelijk beet

10 april 2023, 18:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax en Sven Mislintat hebben volgens De Telegraaf een definitief akkoord bereikt over een contract tot de zomer van 2026. De Amsterdammers streven ernaar om de komst van de vijftigjarige Duitser dinsdag wereldkundig te maken. Mislintat wordt bij Ajax de opvolger van Marc Overmars, die in februari vorig jaar vertrok als technisch directeur.

Het leek er lange tijd op dat Julian Ward de opvolger zou worden van Overmars, die ruim veertien maanden geleden wegens grensoverschrijdend gedrag opstapte. De onderhandelingen met de belangrijkste kandidaat liepen op het laatste moment echter stuk. Met Mislintat, die verschillende functies heeft bekleed bij Arsenal, Borussia Dortmund en VfB Stuttgart, is nu wel een akkoord bereikt.

Artikel gaat verder onder video

Mislintat verwierf tijdens zijn periode als scout van Borussia Dortmund de bijnaam 'Diamantenauge' omdat mede op zijn advies meerdere topspelers naar de Duitse club werden gehaald. Zo was de Duitser onder meer mede-verantwoordelijk voor de komst van Robert Lewandowski, Shinji Kawaga, Mats Hummels, Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang.

Na het vertrek van Overmars waren technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk voor het technische beleid van Ajax. Hamstra trok een week geleden de deur achter zich dicht bij de Amsterdamse club. Een paar dagen later werd bekend dat Jan van Halst de nieuwe commissaris technische zaken wordt in de Johan Cruijff ArenA.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja je kunt nu op je 10 vingers uittellen dat de hele analistenbende van het land, met Derksen, Driessen en Gijp voorop, deze man volledig gaan afkraken. Dat verwacht ik althans. Ik hoop dat hij het goed gaat doen en ik heb daar tot nu toe best vertrouwen in.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou gek he . Deze man heeft het nergens goed gedaan als td . Dus ik ben wel benieuwd waarom jij wel vertrouwen in hem hebt . En kom nu niet met lewandowski etc ,want die scout iedereen hier

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen