Dallinga is los, assists voor Van den Boomen en Spierings: Toulouse heerst in bekerfinale

29 april 2023, 21:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toulouse lijkt in rap tempo op weg naar het winnen van de Coupe de France. Na een half uur leidt de ploeg van Branco van den Boomen, Thijs Dallinga, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal al met 0-4 tegen FC Nantes. De Nederlanders speelden bij alle treffers een absolute hoofdrol.

Van den Boomen bracht de Toulouse-fans al in de vierde minuut in extase. Uit een hoekschop van de geboren Eindhovenaar kopte centrale verdediger Logan Costa de 0-1 achter Nantes-doelman Alban Lafont. Na een kwartier zorgde diezelfde Costa bovendien ook voor de 0-2, deze keer op aangeven van voormalig Sparta- en RKC Waalwijk-middenvelder Spierings.

Na 23 minuten had ook Dallinga zijn eerste moment of fame te pakken. De 22-jarige spits, namens Excelsior vorig seizoen nog topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, schoot zijn ploeg op een 0-3 voorsprong. Amper vijf minuten later was het opnieuw raak voor de bij FC Groningen opgeleide aanvaller. Met de 0-4 tussenstand lijkt het winnen van de Franse beker Toulouse nauwelijks nog te kunnen ontgaan.