FC Groningen weer bestraft voor ongeregeldheden tijdens wedstrijd

6 april 2023, 15:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het volgende slechte nieuws voor FC Groningen dient zich aan. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft donderdagmiddag een boete van 10.000 euro ontvangen voor de ongeregeldheden tegen SC Cambuur eind januari. Enkele supporters betraden toen het speelveld waardoor de wedstrijd ongeveer een kwartier werd stilgelegd. 

De gemoederen liepen hoog op bij de Groningen-supporters toen Cambuur de leiding nam in de belangrijke degradatiekraker. De onvrede werd geuit door enkele toeschouwers die op het speelveld verhaal kwamen halen. Groningen verloor de wedstrijd uiteindelijk met 0-1 waardoor de degradatiezorgen nog ernstiger werden voor De Trots van het Noorden. 

Artikel gaat verder onder video

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Groningen een boete ontvangt wegens ongeregeldheden. Onder meer in de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg ging het mis. Toen moest het spel worden stilgelegd nadat een speler van de uitploeg werd geraakt door een beker bier. De aanklager betaald voetbal legde de noordelingen hiervoor een boete van vijfduizend euro op. 

Daar blijft het niet bij voor de Groningers. Onlangs ging het opnieuw mis tijdens de Derby van het Noorden, toen er wederom supporters op het veld op kwamen. Daarnaast kreeg linksback Jetro Willems, die de ongeregeldheden wilde sussen, een klap in het gezicht van een toeschouwer. De aanklager moet deze zaak nog onderzoeken en de kans is groot dat ook voor deze incidenten een boete wacht. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCTMark
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Degradeer maar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen