Willy en René van de Kerkhof verbaasd: 'In vijftig jaar nog nooit zo slecht Ajax gezien'

24 april 2023, 13:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willy en René van de Kerkhof hebben verbaasd gekeken naar het slechte spel van Ajax in De Topper tegen PSV. In de wedstrijd hadden de Amsterdammers weinig te vertellen en het werd dan ook 3-0 voor de Eindhovenaren. Volgens de tweelingbroers had deze uitslag nog wel veel hoger gekund. 

Voor de PSV-fans was het een hele mooie middag in het Philips Stadion tegen Ajax. De 3-0 was eigenlijk nog wat magertjes, althans dat vinden de gebroeders Van de Kerkhof. “We hebben zoveel kansen gehad, het had ook wel 7-1 kunnen worden”, zei Willy in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. René wijst naar de tegenstander. “PSV was niet eens top, maar Ajax was erbarmelijk. Ik loop al zo’n 50 jaar mee in het voetbal maar heb Ajax nog nooit zo slecht zien spelen.” 

Artikel gaat verder onder video

Het spel van de Amsterdammers in Eindhoven kon Willy ook niet bekoren. “Bij Ajax leken ze niet te beseffen dat er enorme belangen op het spel stonden. Dat was bij PSV wel. Maar het is te gemakkelijk om alleen maar te zeggen dat Ajax zo slecht was. Het kwam ook door PSV dat Ajax zo zwak speelde. Zelfs Jordan Teze speelde goed.” 

Aankomende zondag spelen Ajax en PSV nog een keer tegen elkaar in de finale van de KNVB Beker. Over die wedstrijd zijn de gebroeders het niet helemaal eens met elkaar. “Het is een groot voordeel dat PSV met 3-0 gewonnen heeft,” zegt Willy. Daar denkt René heel anders over. “Het is juist een voordeel voor Ajax. Als wij vroeger van Ajax verloren, wilden we het de volgende keer per se rechtzetten. Dat heeft Ajax nu. Het wordt een lastige finale, al denk ik wel dat PSV wint.” 

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen