'Ruud van Nistelrooij wilde dit seizoen al twee keer eerder stoppen bij PSV'

25 mei 2023, 08:15
'Ruud van Nistelrooij wilde dit seizoen al twee keer eerder stoppen bij PSV'

Ruud van Nistelrooij heeft eerder dit seizoen al twee keer op het punt gestaan om te vertrekken bij PSV. De geplaagde trainer besloot woensdag om de samenwerking met de Eindhovenaren stop te zetten. Dat kwam in het Philips Stadion als donderslag bij heldere hemel.

Donderdag komt De Telegraaf echter naar buiten met een verhaal dat het al langer niet goed zat rond Van Nistelrooij. Terwijl algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart het ontslag een verrassing noemde, vindt De Telegraaf dat lastig te geloven. Volgens dat medium, dat eerder de onrust bij de club naar buiten bracht, ging het eerder dit voetbaljaar al twee keer mis.

Artikel gaat verder onder video

Van Nistelrooij zou namelijk tot twee keer toe sterk hebben getwijfeld om wel door te gaan. Op een moment dat het sportief tegenzat in het Philips Stadion overweeg hij naar verluidt om het bijltje erbij neer te gooien. Daarnaast zag hij het vak van hoofdtrainer als erg veeleisend. Er werd vervolgens stevig op de hoofdtrainer ingepraat. Daarop besloot Van Nistelrooij om alsnog door te gaan.

Woensdag werd alsnog zijn grens bereikt en hield Van Nistelrooij de eer aan zichzelf. Er werden de afgelopen weken problemen gemeld in de technische staf en de spelersgroep. Het leek er in eerste instantie op dat Van Nistelrooij het seizoen af zou maken en na afloop wederom met de clubleiding zou gaan praten. Dat besloot hij, na een gesprek met de directie, toch niet te doen en de oud-spits liet weten te vertrekken.

Reacties

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Dit staat niet netje op de cv van een beginnende trainer, daar staat in dat, Bij RvN zijn eerste job als hoofdtrainer heeft hij zijn geliefde club PSV in de steek gelaten en wel met nog maar 1 wedstrijd te gaan in de eredivisie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen