Finale Eredivisie Cup tussen FC Twente en Ajax kent opnieuw opvallende uitslag

29 mei 2023, 16:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Twente Vrouwen heeft maandagmiddag beslag gelegd op de Eredivisie Cup. De ploeg van trainer Joran Pot won in een spectaculaire finale met 3-4 van Ajax op sportpark De Toekomst. Daardoor sluit Twente het seizoen af met drie prijzen: de Supercup, de KNVB Beker en de Eredivisie Cup. Opvallend: vorig seizoen won Twente de finale van de Eredivisie Cup ook al met 4-3 voor Ajax. 

Door een nederlaag tegen Ajax in de voorlaatste speelronde kwam FC Twente dit seizoen net tekort voor de landstitel, ondanks het waanzinnige doelsaldo van 81-6 en een totaal van 54 punten van de mogelijke 60. De druiven waren dus zuur bij Twente, dat de jacht op de prolongatie van de Eredivisie Cup wel voortvarend begon. 

Artikel gaat verder onder video

Fenna Kalma, de topscorer van het afgelopen Eredivisie-seizoen die naar VfL Wolfsburg vertrekt, scoorde tweemaal in de openingsfase. Eerst stond ze op de juiste plek toen Renate Jansen profiteerde van kinderlijk balverlies van Kay-Lee de Sanders, vervolgens werkte ze een voorzet van Anna-Lena Stolze binnen. Nog voor de rust kwam Ajax echter langszij door doelpunten van Lisa Doorn (kopbal uit een corner) en Rosa van Gool (intikker op aangeven van Ashleigh Weerden).

Kort na de pauze voltooide de jarige Sherida Spitse de comeback van Ajax met een tegendraads afstandsschot waar Daphne van Domselaar zich op verkeek. De vreugde was groot bij Ajax, maar toch trok Twente de wedstrijd nog naar zich toe. Invaller Suzanne Giesen zorgde eigenhandig voor de wederopstanding: ze schoot van dichtbij de 3-3 binnen en zorgde met een schuiver langs Dionne van der Wal voor de 3-4. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen