Jorge Sánchez maakt via bijzondere constructie overstap van Ajax naar FC Porto

24 augustus 2023, 11:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Jorgé Sanchez maakt definitief de overstap van Ajax naar FC Porto, zo maakt Fabrizio Romano bekend. De clubs zijn volgens de transferspecialist een huurtransfer overeengekomen met een koopoptie die onder bepaalde voorwaarden verplicht gelicht moet worden.

De deal tussen Ajax en Porto is (zo goed als) rond. Slecht het papierwerk scheidt de Mexicaanse rechtsback van een overgang naar de Portugese topclub. Sánchez maakt in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Porto en kan Ajax volgend jaar voor vier miljoen euro definitief verlaten.

Artikel gaat verder onder video

Eerder meldde Romano dat de optie tot koop in zijn contract automatisch gelicht wordt gelicht als Sánchez dit seizoen minstens vijftien wedstrijden speelt voor Porto. Mocht dat niet gebeuren, dan kan Porto na het seizoen beslissen of de rechtsback definitief wordt overgenomen van Ajax.

De 25-jarige Sánchez beschikt bij Ajax over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2026. Een jaar geleden haalden de Amsterdammers de rechtsback als vervanger van Noussair Mazraoui voor minimaal vijf miljoen euro naar de Johan Cruijff ArenA. Een overtuigende indruk maakte Sánchez vorig seizoen niet.

Ajax heeft met de komst van Anton Gaaei reeds ingespeeld op het (nakende) vertrek van Sánchez. De 21-jarige rechtsback werd een week geleden voor naar verluidt ongeveer vier miljoen euro overgenomen van Viborg FF.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar als hij verhuurd wordt, is dan een optie aanwezig dat hij binnen twee jaar weer terugkeert naar Ajax ? Ben erg benieuwd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen