Ajax bevestigt na wekenlange geruchten eindelijk uitgaande transfer

29 augustus 2023, 19:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De huurtransfer van Jorge Sánchez van Ajax naar FC Porto is definitief rond. De rechtsback wordt voor de rest van dit seizoen verhuurd, zo heeft de Eredivisie-club dinsdagavond bevestigd via het clubkanaal. De overgang hing al enkele weken in de lucht.

Transferjournalist Fabrizio Romano meldde zondag al dat er een definitief akkoord was tussen alle partijen. FC Porto heeft een optie tot koop, die volgens Romano verplicht wordt gelicht als Sánchez twintig wedstrijden gaat spelen. Dat aantal ligt hoger dan hij aanvankelijk meldde (vijftien). Volgens De Telegraaf is de afkoopsom 3,8 miljoen euro. In het persbericht van Ajax wordt de koopoptie bevestigd, maar wordt er geen potentieel transferbedrag genoemd.

De 25-jarige Sánchez ligt momenteel nog tot medio 2026 vast bij Ajax. De club betaalde een jaar geleden minimaal vijf miljoen euro aan Club América voor zijn komst. Uiteindelijk kwam hij in zijn eerste seizoen tot 26 officiële wedstrijden. Op de rechtsbackpositie moest hij vaak zijn meerdere erkennen in Devyne Rensch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer dat Jorge weggaat. Absoluut toptalent. Was onneembare veste samen met Medic. Maar volgend jaar is hij weer terug, want 20 wedstrijden bij Porto gaat 'm niet worden. Dan hebben een nog betere speler terug. Slim van Sven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen