Kritiek op 'matchwinner' Kenny Tete na opmerkelijk schoen-incident in bekerduel

30 augustus 2023, 11:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kenny Tete heeft na afloop van de gewonnen League Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur flinke kritiek gekregen van Marco Silva, zijn manager bij Fulham. De Nederlandse rechtsback benutte de beslissende penalty maar baarde eerder in de wedstrijd opzien toen zijn schoen kapot ging.

Aan het begin van de tweede helft moest Tete plots terug naar de kleedkamer om een nieuwe schoen te halen. Normaliter behoort zoiets in de dug-out te liggen. Uitgerekend op het moment dat Fulham door Tete's actie tijdelijk met tien man kwam te staan, scoorde Richarlison de 1-1. Trainer Silva neemt het de oud-Ajacied bijzonder kwalijk.

"Helaas lopen we tegen een tegengoal aan op het moment dat we met tien man spelen", sprak Silva na het duel tegenover de camera's van Sky Sports. "De scheidsrechter valt hier niets te verwijten, wij mogen dit gewoon niet laten gebeuren", vervolgde de Spanjaard. Toch was niet alleen Tete de gebeten hond, ook het tiental dat wél op het veld stond had slimmer om moeten gaan met de ondertalsituatie: "Ik verwacht meer volwassenheid van mijn team op zo'n moment", aldus Silva.

Ondanks de 1-1, waarmee de Spurs de ongelukkige 1-0 achterstand door een eigen doelpunt van Micky van de Ven ongedaan maakten, trok Fulham uiteindelijk na strafschoppen tóch aan het langste eind. Nadat Davinson Sánchez vanaf elf meter gemist had klaarde Tete de klus alsnog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen