Marokkaanse voetbalbond zet streep door aanstaande interlandwedstrijd van nationale ploeg

9 september 2023, 15:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Er gaat een streep door de aanstaande interlandwedstrijd tussen Marokko en Liberia. Beide ploegen zouden elkaar zaterdagavond treffen in de kwalificatieronde van de Afrika Cup, maar dat duel gaat niet door, zo besloot de Marokkaanse bond in overleg met de Afrikaanse Voetbal Confederatie.

Reden hiervan is de aardbeving die vrijdagnacht plaatsvond in Marokko. In de omgeving van Marrakech werd een beving met een kracht van 6,8 magnitude op de schaal van Richter gemeten. Veel gebouwen in en rondom Marrakech zijn verwoest dankzij de aardbeving. Er zijn al honderden slachtoffers en gewonden gevallen.

Artikel gaat verder onder video

Het duel tussen Marokko en Liberia zou gespeeld worden in Agagdir, een stad op zo’n driehonderd kilometer van Marrakech. De Marokkaanse bond heeft in overleg met de Afrikaanse Voetbal Confederatie dus besloten dat de wedstrijd geen doorgang kan vinden.

De voetbalwereld staat massaal stil bij de ramp. Verschillende Europese topclubs, waaronder FC Barcelona en Real Madrid lieten hun steun achter op sociale media. Ook de KNVB liet van zich horen op X. De Nederlandse bond laat weten dat ‘de gedachten bij de slachtoffers, families en reddingwerkers zijn’, en wenst Marokko heel veel sterkte toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen