Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn voert drie wijzigingen door

22 oktober 2023, 08:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax hervat zondagmiddag de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Maurice Steijn zijn opstelling ten opzichte van de met 1-2 verloren wedstrijd tegen AZ op drie plekken gaat veranderen.

Het Amsterdamse doel zal in De Galgenwaard gewoon verdedigd worden door Jay Gorter, die sinds de schouderblessure van Gerónimo Rulli de eerste keuze onder de lat is. In de verdediging maakt Josip Sutalo zijn rentree. Hij moest vanwege fysieke klachten het duel met AZ aan zich voorbij laten gaan.

Artikel gaat verder onder video

Naast hem in de verdediging worden Devyne Rensch, Gastón Ávila en Jorrel Hato verwacht. De afwezigheid van Silvano Vos wordt vermoedelijk opgevangen door Benjamin Tahirovic. Ook Kenneth Taylor en Steven Berghuis (die net als Sutalo ontbrak tegen AZ) worden op het middenveld verwacht.

Voorin lijkt Steijn te kiezen voor Carlos Forbs, Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Dat betekent dat onder meer Georges Mikautadze en Chuba Akpom wederom genoegen moeten nemen met een plek op de bank.

Steijn maakte deze week bekend dat hij in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Utrecht met vier twijfelgevallen kampt: Rensch, Berghuis, Tahirovic en Branco van den Boomen zijn of waren niet helemaal okselfris.

Update zondag 11.00 uur: Op ESPN verklapt verslaggever Fresia Cousiño Arias dat één van de vier bovengenoemde twijfelgevallen niet uit de spelersbus van de Amsterdammers is gestapt: rechtsback Rensch. Hij zal naar verwachting worden vervangen door Anton Gaaei.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Jay Gorter, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Gastón Ávila, Jorrel Hato, Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor, Carlos Forbs, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Brian Brobbey

Wie wint er zondag in De Galgenwaard?

Laden...
1681 stemmen

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou nou , wat een verrassende opstelling. Een middenveld met circus klanten. Dat wordt een makkie voor Utrecht. Stein graaft zijn eigen graf met zijn domme opstellingen en een tactiek zonder doel of visie. Andere clubs zijn hartstikke blij met Stein bij Ajax.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Soms begrijp ik onze voetbalwereld niet. Ruud van Nistelrooij die met vallen en opstaan PSV naar de 2e plaats loodste en een Simons tot een top speler maakte, eveneens een Bakayoko, mocht Ruud geruisloos de deur achter zich sluiten bij PSV. Natuurlijk nam Ruud niet zonder reden dit besluit zelf, maar was er dan niemand die hem in bescherming kon nemen ? Deze kleurloze Steijn, echt waar deze coach kan het niet kan je weer aan zijn opstelling tegen Utrecht zien, deze Steijn mag Ajax nog verder het ravijn in coachen. Ik mis nu, juist nu ook de "druk" van de supporters, geen spandoeken tegen Steijn in de Arena bijvoorbeeld, ook geen verbale uitingen. Kieft heeft wel gelijk Steijn ontsnapt aan de aandacht van het nieuwe bewind.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uit interesse: Hoe zou jouw opstelling eruit hebben gezien voor deze wedstrijd?

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rensch, Taylor en Bergwijn spelen en je houdt je grootste talent (Hato) weg van zijn favoriete plek. Ja Steijn maakt stappen hoor xD

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wij Ajacieden, ik weet niet zeker of ik jou daartoe kan rekenen, hadden al eerder slechte Ajaxploegen gezien, maar deze selectie is onder Steijn niet vooruit te branden.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar mag je mij zeker toe rekenen hoor. Ik heb als seizoenkaarthouder selecties meegemaakt met spelers als Jurgen Colin, Laurent Delorge, Lorenzo Ebecilio enz enz. Niet elke lichting is even goed, maar de reden dat ik jongens als Rensch en Taylor noem is dat ze de kantjes eraf lopen al weken. Je zult in deze periode 11 mannen op het veld nodig hebben die er vol voor gaan. Zeker niet jongens die het leuk vinden om aan te vallen, maar op halve kracht terug wandelen bij een tegenaanval. En Hato was gewoon heel erg goed bezig op LCV en voor zijn ontwikkeling is het simpelweg het allerbeste om hem daar te laten staan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt wat je schrijft Gusa. Ik moet zeggen dat ik veel plezier van mijn seizoenkaart heb (gehad), veel prachtige wedsttrijden van Ajax gezien en de waardering buiten Nederland voor Ajax was zonder uitzondering heel groots. Ik heb ook wel teleurstellingen gehad, één er van was de afmaakpartij in de Aren door Salzburg (coach Schmidt) en Ajax onder De Boer. Waarom teleurstellend ? Salzburg was een totale onbekende club toen en oef die Ajaxspelers waren overal en nergens. Ja Steijn moet nu zijn best voor zichzelf gaan doen, anders is hij of maandag of voor volgend weekend passé.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je bedoelt stappen naar beneden !!!! En idd Hato moet terug naar zijn eigen plaats straks jaag je hem weg !!!!!!!!!!!!!

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha die 'stappen' bedoelde ik inderdaad sarcastisch ;)

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vriendelijk bedankt, Maurice. Ga zo door ! Toptrainer , die gozer.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stein is de favoriete Ajax trainer. Dat vinden de andere clubs ha ha ha.

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is dat toch met al die trainers weer brobley en bergwijnwat een treurnis

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij wil nog een beetje Nederlands kunnen spreken met zijn aanvallers.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik hoor het de ajacieden nog roepen! die akpom is een held en die jaagt er zeker 20 tot 30 binnen dit seizoen! en nu?? zit hij weg te kwijnen op de bank maar vanaf de bank kan je niet scoren! berghuis heeft geen zin meer brobbey weet niet waar hij aan toe is en bergwijn kan het niet! nou wat een elftal! zou je als trainer zijnde helemaal geen elftal van kunnen maken!

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies dit. Akpom dat was het . Die ging het wel even doen 20 tot 30 doelpunten. Zal wel gratis geweest zijn anders haal je hem niet kan me niet voorstellen dat je daar voor betaald heb.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tis nou hopelijk wel klaar met Stein, die man kan er niks van om , die gasten in een positie te krijgen zoals het hoort. Dus een trainer zoeken die dominantie op een positieve manier kan brengen op de spelers,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen