Almere City betreedt linkerrijtje dankzij knappe overwinning bij Sparta Rotterdam

5 november 2023, 18:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Almere City heeft de ongeslagen reeks in de Eredivisie verlengd naar vijf wedstrijden. De promovendus pakte zondag drie punten in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam: 1-2. Zodoende won Alex Pastoor op bezoek bij zijn oude club en klimt Almere naar de negende plek op de ranglijst. Sparta staat zesde.

Almere opende de score al vroeg. In de twaalfde minuut van de wedstrijd verstuurde Manel Royo een voorzet vanaf de linkerflank, die Nick Olij in principe uit de lucht kon plukken. De keeper liet de bal echter uit de handen glippen. Daardoor kon Thomas Robinet van dichtbij scoren. Een zeldzame blunder van Olij, die zal hopen deze maand opnieuw deel uit te maken van de selectie van het Nederlands elftal.

Na die openingstreffer was het aantal kansen beperkt. Nordin Bakker, de keeper van Almere, moest nog we een kopbal over de lat tikken en een volley van Camiel Neghli uit de korte hoek houden. Daarna klonk het rustsignaal. In de tweede helft ontstonden meerdere serieuze kansen voor Sparta. Arno Verschueren, Tobias Lauritsen en Charles-Andreas Brym waren allemaal dicht bij de gelijkmaker, maar verzuimden toe te slaan.

Waar het wachten leek op de 1-1, benutte Almere de eerste de beste kans die het kreeg in de tweede helft. Bij de tweede paal kopte Kornelius Hansen binnen na een voorzet van Yoann Cathline. Sparta gaf zich niet gewonnen. Bakker kon een doelpunt van Joshua Kitolano aanvankelijk voorkomen, maar zag de aanvaller enkele minuten later toch scoren, na een voorzet van Bart Vriends. Sparta wilde meer maar kwam tijd tekort om nog een punt veilig te stellen.