Kwakman schrikt van tegengoal Ajax: ‘Hij sprint niet eens!’

13 november 2023, 12:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Kees Kwakman heeft zondagmiddag met grote verbazing zitten kijken naar het handelen van Carlos Forbs in aanloop naar de openingstreffer van Almere City tegen Ajax. Jochem Ritmeester van de Kamp schoot de Flevolanders na een geweldige assist van Lance Duivesteijn op voorsprong, maar volgens Kwakman had Forbs veel meer kunnen doen om Van de Kamp af te stoppen.

Ajax mocht na 66 minuten een hoekschop nemen en proberen gevaarlijk te worden in de Almeerse zestien, maar in plaats daarvan stond het een krappe minuut later 1-0 voor de thuisploeg. Almere City kwam er razendsnel uit in de omschakeling en nadat Duivesteijn de geheel vrijstaande Ritmeester Van de Kamp in stelling bracht, kon het thuispubliek juichen. In de aanloop naar dat doelpunt ging er bij Ajax, niet voor het eerst dit seizoen, van alles fout.

Artikel gaat verder onder video

Vooral de rol van Forbs is opvallend. “Let even op Forbs hier rechtsbuiten. Forbs is toch snel, dat hebben we al een aantal keer gezien”, zegt Kwakman in Dit was het Weekend op ESPN. “Ritmeester daarboven op het veld sprint niet eens. Hij heeft gewoon een tempo, maar die Forbs sprint niet. Het gaat hier natuurlijk bij Gaaei ook mis, omdat hij gewoon bij zijn man moet blijven. Maar Forbs denkt: nou, het zal wel loslopen.”

Niet dus, want Van de Kamp zorgde voor enorme ontlading in Almere. Die was diep in de blessuretijd nog wat groter. Ajax knokte zich via Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic weliswaar naar een 1-2 voorsprong, maar door een overtreding van Tahirovic mocht Almere City in de blessuretijd een strafschop nemen en werd het alsnog 2-2.

© Dit was het Weekend
© Dit was het Weekend

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Sinds Ajax niet het niveau haalt van voorheen wordt er alleen maar negatief over gesproken. Dat is altijd fijn om te horen, je kunt je daar lekker aan optrekken.

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nog even dit, die Kwakman durft wel een hoop te zeggen hoor gezien zijn loopbaan als profvoetballer.

Gust
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die Forbs spoort echt niet, Enkele weken geleden dacht hij nog dat Ajax kampioen zou worden! Wat snuift die kerel?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen