Nieuw boek onthult eis van familie Abdelhak Nouri richting Ajax

15 november 2023, 19:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In het boek Ajax in crisis, dat vanaf donderdag te koop is, schrijft Menno de Galan dat de familie van Abdelhak Nouri een bedrag van zestig miljoen euro eiste van de club. Dat is aanzienlijk hoger dan het bedrag waar beide partijen uiteindelijk mee akkoord gingen: 7,8 miljoen euro.

Het bericht dat de familie van Nouri zestig miljoen euro verlangde, sluit aan bij informatie die Johan Derksen eerder deelde. Hij sprak van een bedrag van zestig tot honderd miljoen euro. Nadat ondernemer Erik de Vlieger een bedrag van vijftien miljoen noemde, zei Derksen al dat daar 'niets van klopte'. Volgens auteur De Galan gaat het dus om zestig miljoen, zo citeert Het Parool uit zijn nieuwe boek.

Artikel gaat verder onder video

Ajax trof in februari 2022 een schikking met de familie voor 7,8 miljoen euro. Verder betaalt de club onder meer de kosten die gemaakt moeten worden voor de verpleging en verzorging van Nouri. Met de schikking werd een zaak tussen Ajax en de familie Nouri bij de arbitragecommissie van de KNVB voorkomen.

De voormalig voetballer, inmiddels 26 jaar, werd op 8 juli 2017 getroffen door een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Hij liep blijvende hersenschade op. De behandeling van Nouri op het veld schoot tekort; clubarts Don de Winter vertrok in 2018.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Er zijn een hoop mensen die altijd keihard gewerkt hebben, hen wat overkwam, en nu zitten met een gewone uitkering, en geen miljoenen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen