Brian Brobbey wil bij Ajax om deze reden géén strafschoppen versieren

3 december 2023, 21:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Brian Brobbey kwam zondag net als in het midweekse duel tegen Olympique Marseille goed voor de dag in het shirt van Ajax. De aanvaller van de Amsterdammers gaf een fraaie assist, maar had op dat moment ook kunnen gaan liggen voor een strafschop. Dat deed hij niet, want voordat Brobbey penalty's gaat versieren moet er eerst wat veranderen bij Ajax.

In gesprek met ESPN blikt Brobbey na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen NEC (1-2) met een grote glimlach op zijn gezicht terug op het duel en ook op het moment voorafgaand aan zijn assist. De sterke spits van Ajax werd overduidelijk vastgehouden door NEC-verdediger Bram Nuytinck, maar bleef op de been: "Ik ben gretig voor mijn goals", licht Brobbey zijn keuze om niet naar de grond te gaan toe. "Ik draaide goed weg en wilde eerst zelf schieten, maar ik zag Kristian Hlynsson er beter voor staan."

Artikel gaat verder onder video

Voor Brobbey zelf speelt ook mee dat hij zelf niet als eerste achter de bal mag staan als Ajax een strafschop krijgt, zo geeft hij met een knipoog toe: "Bergwijn staat bovenaan voor de penalty's, hè. Alleen als ik 'm zelf mocht nemen had ik me misschien wel laten vallen", zegt de 21-jarige aanvaller van de Amsterdammers lachend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen