Van den Berg speelt zich in de kijker: PEC-uitblinker bij Nederlandse topclub in beeld als vervanger sterkhouder

28 februari 2024, 14:09
Foto: © Imago

Davy van den Berg is bezig aan een goed seizoen en dat blijft niet onopgemerkt. De PEC Zwolle-middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld van FC Twente, dat in de 24-jarige spelmaker een mogelijke vervanger ziet van Michal Sadílek. Dat weet FCUpdate-journalist Mounir Boualin te melden. Sadílek is bij FC Twente in het bezit van een aflopend contract en lijkt na dit seizoen een nieuw avontuur aan te gaan.

Van den Berg streek in de zomer van 2022 neer bij PEC Zwolle. De club was toen een paar maanden geleden gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie en er alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. Dat is PEC Zwolle gelukt en een belangrijke rol was weggelegd voor onder meer Van den Berg. Hij was in 33 wedstrijden goed voor drie doelpunten en zeven assists en had daarmee dus een belangrijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie.

Artikel gaat verder onder video

De aanvallende middenvelder, die in het verleden ook actief was voor onder meer FC Utrecht en Roda JC, laat zich ook in de Eredivisie van een goede kant zien. Van den Berg is niet weg te denken van het Zwolse middenveld en was naast vier doelpunten goed voor twee assists. Zijn prestaties en ontwikkeling zijn dus niet onopgemerkt gebleven. Mocht Sadílek deze zomer vertrekken bij FC Twente, zou de huidige nummer drie van de Eredivisie zomaar kunnen aankloppen bij PEC Zwolle. Sadílek is weliswaar in het bezit van een aflopend contract, maar FC Twente heeft de optie om dat met een jaar te verlengen. Volgens Boualin is het de verwachting dat de club dat gaat doen om in de zomer nog wat aan de middenvelder te kunnen verdienen.

Bij een vertrek van de Tsjech komt Van den Berg mogelijk dus in beeld. Naast FC Twente hebben ook enkele clubs uit de Championship - het tweede Engelse niveau - de aanvallende middenvelder van PEC Zwolle op de korrel. Van den Berg heeft in Zwolle weliswaar nog een verbintenis tot medio 2025, maar zijn huidige werkgever houdt rekening met een vertrek na dit seizoen. Van den Berg kan de volgende belangrijke kracht uit het ‘promotieteam’ zijn die de club verlaat. PEC Zwolle nam afgelopen zomer al afscheid van onder meer Thomas van den Belt, Thomas Beelen en Younes Taha. Laatstgenoemde maakte voor ruim een miljoen euro de overstap naar FC Twente.

FC Twente zou een mooie vervolgstap zijn voor Van den Berg

Laden...
497 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen