Schokkende en zorgelijke kijkcijfers op ESPN: 'Zeer ondermaats, dit is een ongelooflijk dieptepunt!'

28 februari 2024, 09:36
Foto: © Imago

De halve finale in de KNVB Beker tussen SC Cambuur en NEC is slecht bekeken, zo maakt Tina Nijkamp woensdagochtend bekend. De wedstrijd werd door nog geen 600.000 mensen bekeken en volgens de voormalig zenderbaas van SBS is het maar de vraag in hoeverre voetbalrechten aantrekkelijk blijven voor zenders.

Nijkamp schrijft op Instagram dat de halve finale tussen de club uit de Keuken Kampioen Divisie en de nummer zeven uit de Eredivisie dinsdag 337.000 kijkers had op Star Channel en 256.000 op ESPN. Daarmee wordt de 600.000 niet gehaald en dat is extreem laag voor een halve finale in het bekertoernooi: "Dit is toch wel een ongelooflijk kijkcijferdieptepunt voor een halve finale. En dat primetime", doelt Nijkamp op het aanvangstijdstip van 20.00 uur. 

Artikel gaat verder onder video

De columnist van De Telegraaf begrijpt dat het een totaal ander soort finale is als die van vorig seizoen tussen Ajax en Feyenoord, waarin Davy Klaassen een aansteker naar zijn hoofd kreeg gegooid: "Dat was in totaal 2,1 miljoen kijkers, maar nog geen 600.000. Poeh...", schrijft Nijkamp, die denkt dat voetbalrechten steeds minder aantrekkelijk worden voor zenders als dergelijke kijkcijfers bij belangrijke wedstrijden in Nederland worden bereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Voor een subtopper uit de eredivisie tegen een middenmoter uit de eerste divisie valt het me nog alles mee moet ik zeggen. Ik had het nog wel wat lager verwacht om heel eerlijk te zijn.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Het is ook niet echt een affiche waar je voor gaat zitten he Tina. Toch vind ik het een hele hoop kijkers voor een wedstrijd op een betaalzender tussen 2 steden. Leeuwarden 110.000 inwoners, Nijmegen 170.000 inwoners. Die kijk lang niet allemaal dus heb je zeker 400.000 geïnteresseerden uit de rest van het land

R MN
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zo blijkt maar weer dat als topclub Ajax niet meedoet, er geen droog brood valt te verdienen.

RobinF
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die top(b)club die is uitgeschakeld door amateurs? die comedy show leverde wel prachige kijkcijfers op ja.

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als je als topclub op het moment van de wedstrijd erg slecht bent dan verlies je zelfs van een korfbalclub. Het is aan Ajax om dit soort goedkope-copy-reacties te neutraliseren en het gaat ook zeker gebeuren. R MN heeft gelijk, het Nederlandse voetbal en sportjournaille en voetbaltalkshows zonder Ajax is net als U2 zonder Bono. Kijk alleen maar naar hoeveel artikelen over Ajax hier op FCUpdate gepubliceerd worden.

Mike
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

En wat zeker ook niet helpt - de wedstrijd was niet om aan te zien. Ik heb het naar een minuut of wat afgezet en zapte af en toe terug om te kijken wat het scoreverloop was.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Enige hoogtepunt was een karate knietje dat weer onbestraft bleef.

Mike
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ja. Maar in het algemeen zouden ze die regels eens moeten onderzoeken. Want ik snap dat je de keeper beschermt in het drie meter gebied. Maar hoe vaak zie je de keeper er niet als een malloot inspringen (vuisten en knieen vooruit) zonder dat de speler die met zijn rug er naar toe staat daarop kan reageren met als gevolg nog een vrije trap tegen omdat je de keeper hindert (die er zelf naar toe springt). Er is een verschil tussen het duel opzoeken met de keeper (keeper moet je beschermen) en de keeper springt naar de spelers toe/zoekt het contact. En de actie van Cilessen.. ach.. het is cilessen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen