Waarom wordt Ajax - PSV op zaterdag gespeeld in plaats van zondag?

3 februari 2024, 11:32
Foto: © Imago

De topper tussen Ajax en PSV staat zaterdagavond om 20.00 uur op het programma. Dat de wedstrijd tussen de twee grootmachten op zaterdagavond wordt gespeeld, is vrij uniek. Waarom heeft de KNVB daarvoor gekozen?

Video: Dit is waarom AJAX - PSV op zaterdag wordt gespeeld

Ajax – PSV op zaterdag: dit is waarom

Artikel gaat verder onder video

Wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord worden door de KNVB zo min mogelijk op dezelfde dag ingepland. Zondag staat de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord op het programma. Omwille van de openbare orde wordt Ajax - PSV een dag eerder gespeeld. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint zaterdag om 20.00 uur.

Hoe vaak wordt Ajax – PSV op zaterdag gespeeld?

Het gebeurde deze eeuw slechts drie keer eerder dat de clubs uit Amsterdam en Eindhoven op zaterdag tegenover elkaar stonden. De laatste keer was op 1 december 2012, toen Ajax met 3-1 won in het stadion dat toen nog de Amsterdam ArenA heette.

Wat verwacht je van Ajax - PSV?

Laden...
1576 stemmen
KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zaterdag of zondag vind ik niet belangrijk, ik vind het juist heerlijk om de koploper door de nr. 5 getest zien worden. Geeft niet als Ajax verliest, dit heb ik gezien de afgelopen nare periode van Ajax al ingecalculeerd, maaaaaar.......je weet het maar nooit....... Overigens dit weekend wordt een weekend van de waarheid voor de nrs. 1 t/m 4.

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het is erop of eronder !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen