Leonne Stentler wijst twee nieuwe Ajax-sterren aan: 'Zij zorgen dat het goed staat'

3 maart 2024, 19:48
Foto: © NOS

Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk waren zondag sleutelspelers voor Ajax tegen FC Utrecht, zo vindt Leonne Stentler. De twee nieuwkomers in de basiself waren in haar ogen cruciaal voor de veldbezetting.

Ajax oogde tegen Utrecht (2-0 zege) opvallend stabiel. De doorgaans zo kwetsbare ploeg van John van ’t Schip hoefde weinig grote kansen toe te staan. Zodoende hield Ajax na 99 dagen weer eens de nul: dat gebeurde voor het laatst op 25 november (5-0 zege op Vitesse). Presentator Gert van ’t Hof spreekt bij Studio Sport Eredivisie van een ‘bizarre statistiek’ en Stentler deelt vervolgens haar analyse.

Artikel gaat verder onder video

“Ze moesten natuurlijk altijd veel scoren omdat ze er ook veel tegen kregen. Met dat scoren zit het wel goed”, concludeert ze. “Brobbey trok vandaag weer in zijn eentje de kar, met een doelpunt en een assist. Maar in het nieuwe systeem waren het vooral Kaplan en Mannsverk die ervoor zorgden dat het beter stond vandaag.”

Kaplan maakte zijn basisdebuut als vervanger van de geblesseerde Josip Sutalo, terwijl Mannsverk de voorkeur kreeg boven Branco van den Boomen. “In de passnauwkeurigheid scoorden zij het hoogst", zegt Stentler. Kaplan verstuurde 60 passes, waarvan er 56 aankwamen (93,3 procent); bij Mannsverk bereikten 60 van de 65 passes hun bestemming (92,3 procent).

“Ze hadden heel weinig balverlies, speelden de bal gewoon naar de juiste kleur. In het verdedigen was Mannsverk ook ontzettend belangrijk”, vervolgt de oud-speelster. “Hij won veel duels. En Kaplan straalt aan de bal veel rust uit. Hij maakt zich niet druk en zorgt daardoor ook dat de druk van Utrecht geen effect had. Als je terugdenkt aan Sutalo, is het fijn om zo’n speler te hebben. Hij was met de voorassist ook belangrijk in de aanloop naar de 1-0.”

Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk moeten in de basis blijven staan bij Ajax

Laden...
2160 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rudolf21
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Sivvart Mansverk de verlosser. In het land der blinden is eenoog koning.

R MN
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

@Rudolf21 Sivvart Mansverk? Lijdt je aan dyslexie?

Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Is er wat mis met mensen met dyslexie?

Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Leonne Sletner begint zelf toch een heel betoog over deze 2 spelers komt over dat ze t nu weer uitgevonden hebben in Amsterdam. Een Ajacied en een vrouw dat doet t altijd goed bij de NOS haha

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ohh Sletner, goed gevonden man! Hahaha, moet daar zo om lachen. Heb je al eens overwogen cabaretier te worden?

gtsb
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Precies rudolf21 een gewonnen wedstrijd en het lek is weer boven . Stentler is sowieso echt totaal geen toevoeging . Maar goed ze moet erbij om te deugen bij de nos

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zie het eerst over een paar wedstrijden, spelers kunnen een wedstrijd boven zich zelf stijgen. Een jeugdspeler met veel energie en werklust stijgt al gauw boven dit elftal uit

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Precies goku. We hebben dit seizoen na een gewonnen pot wel vaker gehoord. Die is goed is een talent en we worden nog 2e of 3e . Daarna zakt het steeds weer weg

Lb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Stentler dat ze het uitgevonden heeft wijsneus nr 1studio sport ga er op achteruit

boyke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Sletner is toch verkeerd gespeld moet toch mevrouw Slechte presentatrice die de NOS voor de beeldvorming erbij heeft gezet. Moeten meer vrouwen bij komen die allemaal kunnen klagen over overschrijdend gedrag . Sorry hoor maar als zij er bij staat schakel ik meteen om naar een ander kanaal. De NOS gaat er ver op achteruit overigens heel de TV van Nederlandse omroepen.

wiggert posthuma
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Wie is ze heeft er klote verstand van.ja vrouwen voetbal dat kan ze maar bij de mannen gaat alles 10 keer sneller en dat snap ze niet ik kijk niet meer naar zo lang zij daar zit onzin te verklaren

Harm Norder
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Wat een gemiep over een vrouwelijke voetbalanalist. Tjonge, geniet toch gewoon van het feit dat er iig 1 topploeg een prima voetbalweekend kende en won. Zoals het hoort.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Elke iemand kan zien dat dit een verbetering is voor ajax !!! Wat moeten we met die vrouw ??? Ga lekker en vrouwen verslag doen, ipv dat na gepraat zonder een eigen fatsoenlijke menig te hebben , verschrikkelijk!!!

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alsjeblieft, wat moeten we nou met Stentler?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen