Beschamend: ouders moedigen kind aan om NEC-spelers uit te schelden

7 april 2024, 12:36   Bijgewerkt: 7 april 2024, 12:43
Foto: © X: Jeroen Bijma

De spelersbus van NEC arriveerde zondagochtend omstreeks 10.30 uur bij het GelreDome voor de stadsderby op bezoek bij Vitesse (12.15 uur). Het gedrag van een jonge Vitesse-supporter en diens ouders bij de aankomst van de Nijmeegse rivaal zorgt op social media voor veel verontwaardigde reacties.

Journalist Jeroen Bijma deelt op X een video van de aankomst van NEC in Arnhem. Volgens de verslaggever van de Gelderlander bleef ‘het rustig’, behoudens ‘wat verwensingen’ naar het hoofd van Jasper Cillessen. De doelman van NEC werd bij het uitstappen uitgescholden voor ‘hoerenjong’ en ‘hoerenzoon’ door een aanwezige supporter van Vitesse, zo is te horen in de video. 

Artikel gaat verder onder video

Vervolgens is te horen hoe een jonge fan van Vitesse alle aandacht opeist. Hij zingt dat ‘alle Nekkers (NEC’ers, red.) homo zijn’. Vervolgens is te horen hoe hij door een oudere vrouw, waarschijnlijk zijn moeder, wordt aangemoedigd om zijn gezang door te zetten: “Zing maar hoor, lieverd”, zegt zij, waarna de jonge fan zijn gezang doorzet en de vrouw in lachen uitbarst. 

Vervolgens wordt de jonge fan verder opgejut door een oudere man, die vindt dat het gezang ‘nog veel harder kan’. De jonge fan weigert in eerste instantie, maar wordt vervolgens nogmaals aangemoedigd door diezelfde man: “Ah jawel, joh. Gewoon doen. Gewoon schijt hebben.” 

Onder de video die Bijma op X deelt, wordt met veel verontwaardiging gereageerd op de taferelen bij de aankomst van NEC: 

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jerommeke1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Droeftoeters!!!!

Willie Baltissen
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Geniet is van het spel lieve mensen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En dat is hoe de jeugd verpest wordt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen