Ajax-fans reageren vol ergernis op merkwaardige uitspraak van ESPN-commentator

19 mei 2024, 15:17
Foto: © ESPN

Michiel Teeling heeft zondagmiddag tijdens de openingsfase van Vitesse - Ajax voor grote ergernis gezorgd bij veel supporters van Ajax. De commentator van ESPN bleef volharden in de stelling dat Vitesse een vroege strafschop had moeten krijgen.

Scheidsrechter Erwin Blank beoordeelde na dertig seconden voetballen een moment tussen Gerónimo Rulli en Kacper Kozlowski. De doelman van Ajax werd in de eigen zestien opgejaagd en verloor de bal uiteindelijk aan de aanvaller van Vitesse. Omdat Kozlowski vervolgens zelf ten val kwam, kwam Rulli met de schrik vrij.

Artikel gaat verder onder video

Blank liet doorspelen, hetgeen voor verbazing zorgde bij Teeling. “Hier is al een strafschop, zou je zeggen… Is dat niet gewoon een overtreding van Rulli? Blank grijpt niet in, de scheidsrechter. Misschien dat de videoscheidsrechter dat nog doet”, reageerde de ESPN-commentator initieel op het moment. 

Bij het zien van een herhaling van het moment, claimde Teeling opnieuw een strafschop voor Vitesse: “Dit lijkt toch een overtreding ten opzichte van Kozlowski”, zei de commentator. In de herhaling was echter overduidelijk te zien dat Rulli geen overtreding maakte. Sterker nog: de Argentijnse goalie van Ajax raakte Kozlowsk totaal niet.

Het commentaar van Teeling leidde meteen tot een groot aantal geïrriteerde reacties op X van supporters van Ajax. “Kan die commentator even koffie gaan halen? In amper twee minuten drie fouten analyses afgevinkt”, schrijft een Ajacied bijvoorbeeld. Het bericht krijgt veel bijval, getuige de al ruim 80 ‘likes’ op het moment van schrijven en de andere reacties op het bericht.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen