Vitesse ontslaat een derde van de werknemers na laatste Eredivisie-duel

22 mei 2024, 09:39   Bijgewerkt: 22 mei 2024, 16:52
Foto: © Imago

 Eén dag na de laatste wedstrijd van Vitesse in de Eredivisie voor een tijdje heeft de club bekendgemaakt hoeveel personeelsleden er niet meer bij de Arnhemse club werken na de zomer. Liefst één derde van de medewerkers vertrekt bij Vitesse, zo meldt De Gelderlander. Dit vanwege de bezuinigingen die de club moet doorvoeren.

Het was al een tijdje bekend dat Vitesse komend seizoen het op een lager niveau moet laten zien. Door de achttien strafpunten vanwege het overtreden van de licentieregels werd handhaving onmogelijk gemaakt en Vitesse gedegradeerde. De club heeft een schuld van bijna negentien miljoen euro, en moet dus bezuinigen.

Artikel gaat verder onder video

Vitesse heeft voor de oplossing gekozen om te bezuinigen op het personeel. Zo’n twintig personeelsleden vloeien af na het seizoen in de Eredivisie. De club kan elke cent gebruiken. “De bezuinigingen treffen daarom niet alleen het kantoorpersoneel, maar ook de selectie en technische staf. Het budget gaat fors omlaag”, zo meldt krant.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Dit is het virtuele schema voor de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie

Dit is het virtuele speelschema van de play-offs, waarin de top van de Keuken Kampioen Divisie strijdt om promotie en de nummer zestien van de Eredivisie juist probeert degradatie te voorkomen.

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

Belangrijke dag voor Oranje: Nederland kan vandaag achtste finales halen zonder zelf te spelen

  • MeeMetOranje.nl
It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen