Brama haalt uit: "Niet netjes hoe PEC gehandeld heeft"

25 mei 2015, 23:42

Wout Brama heeft zich kritisch uitgelaten over de clubleiding van PEC Zwolle. De 28-jarige middenvelder was met de club in onderhandeling over een nieuw contract, maar dat liep op niets uit. Dit omdat de contractbesprekingen stukliepen toen PEC met een vreemde eis kwam toen Brama de mogelijkheid op een buitenlands avontuur levend wilde houden. Dat is de verklaring van de middenvelder in het AD.

"Ik vind het niet netjes hoe PEC Zwolle gehandeld heeft. Helemaal als je bedenkt dat ik hier de afgelopen tijd voor vrijwel niets gevoetbald hebt", begint hij zijn relaas op de website van het dagblad. Zwolle deed Brama een aanbieding voor twee seizoenen. "Daar was qua salaris niets mis mee. Ik heb het hier ook naar mijn zin. De club en de groep zijn me goed bevallen. Het is een beetje FC Twente in het klein. Ik wilde best bijtekenen, want het is absoluut niet zo dat ik de Eredivisie zat ben. Ik hoop alleen nog steeds ooit bij een mooie club in het buitenland te spelen."

Daar zat volgens Brama ook direct het pijnpunt in de besprekingen. Hij wilde alleen tekenen, als PEC zou meewerken als een buitenlandse club zich zou melden voor de middenvelder. Zwolle wilde alleen aan een transfervrije overstap meewerken als Brama zijn tot dan toe verdiende salaris zou terugbetalen aan de club. "Dat had ik niet verwacht," zegt hij daarover. ,,Ik vind het niet netjes hoe PEC Zwolle daarin gehandeld heeft."

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, heeft een andere kijk op de situatie. "Wij hebben het maximale gedaan om Wout te behouden", vertelt de beleidsbepaler. "Naar ons gevoel konden we niet meer doen. Voor ons liep het al stuk toen het over zijn basissalaris ging. Wij respecteren de uitleg van Wout. Hij heeft ons het voorbije seizoen ontzettend geholpen. De deur zal hier altijd voor hem openstaan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen