Fantasieloos PSV laat punten liggen op bezoek bij Willem II

19 november 2016, 21:43   Bijgewerkt: 19 november 2016, 22:19

PSV heeft op bezoek bij Willem II met 0-0 gelijkgespeeld. De landskampioen moest het vanwege blessureleed stellen zonder Andrés Guardado, Jorrit Hendrix, Jürgen Locadia en Davy Pröpper (die slechts de laatste tien minuten mee kon spelen) en dat gemis bleek te groot om de nummer 17 van de Eredivisie pijn te doen.

PSV maakte met name in de eerste helft een fletse en inspiratieloze indruk en ontsnapte bij een doorbraak van Jordy Croux aan zowel een doelpunt als een penalty tegen. In de tweede helft drong PSV meer aan, maar verder dan enkele afstandspogingen en een open kopkans voor Luuk de Jong kwamen de Eindhovenaren niet. Willem II bleef eenvoudig overeind en had nog kunnen scoren via Thom Haye, maar Jeroen Zoet pareerde diens fraaie afstandsschot.

De grootste kans van de eerste helft was zelfs voor de Tricolores: Croux werd de diepte in gestuurd door Funso Ojo, maar liftte de bal naast de goal. PSV mocht van geluk spreken dat het geen strafschop tegen kreeg, aangezien de te laat uitgekomen Zoet fors in aanraking kwam met Croux nadat de Belg al geschoten had. PSV kon hier niet meer tegenover stellen dan twee kopballen van Luuk de Jong en een schot van Narsingh.

Naarmate de tweede helft vorderde, drong PSV meer aan, maar het geconcentreerd verdedigende Willem II gaf vrijwel niets weg. Afgezien van enkele ongevaarlijke pogingen van afstand, wist PSV één opgelegde kans te creëren: Luuk de Jong ontworstelde zich bij een voorzet van Pereiro voor één keer aan zijn bewaker Jordens Peters, maar kopte naast. Een overwinning zou echter te veel eer zijn geweest voor het bijzonder matig acterende PSV, dat wederom dure punten heeft laten liggen tegen een ploeg uit het rechterrijtje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen