Done deal! Ajax legt talentvolle Daramy voor vijf jaar vast

28 augustus 2021 – Mohamed Daramy mag zich officieel speler van Ajax noemen. De Amsterdammers kondigden vorige week al een akkoord aan met zijn vorige club FC Kopenhagen, maar hebben de transfer nu definitief afgerond. De Deen heeft zijn medische keuring doorstaan en zette vervolgens zijn handtekening onder een vijfjarig contract, tot medio 2026.

Done deal! Ajax legt talentvolle Daramy voor vijf jaar vast

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat het negentienjarige talent zou gaan tekenen, was geen verrassing meer. Ajax kondigde vorige week al een akkoord met FC Kopenhagen aan - naar verluidt betaalt de club tussen de twaalf en dertien miljoen euro voor Daramy - en de speler zelf leek deze week al afscheid te nemen van de supporters. Inmiddels zijn dus ook de club en speler het eens geworden en is de aanvaller aan de selectie toegevoegd.

Met Daramy heeft Ajax de meest dringende vacature - een buitenspeler met diepgang - vervuld. Eerder ketste een transfer van Kamaldeen Sulemana nog af toen het Ghanese talent toch Stade Rennais verkoos boven Amsterdam. Daramy wijzigde op zijn beurt van koers door naar Ajax te vertrekken, waar hij eerst voor Club Brugge leek te gaan tekenen. 

Daramy speelde sinds zijn veertiende in de jeugdopleiding van FC Kopenhagen, waar hij ook zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette. Zijn officiële debuut maakte hij al op zijn zestiende. Inmiddels heeft hij 93 officiële wedstrijden voor Kopenhagen achter zijn naam staan, waarin hij achttien keer scoorde en tien assists gaf. Daarnaast is hij ook Deens jeugdinternational en lijkt zijn debuut in de hoofdmacht een kwestie van tijd. 


Reacties

Ajax

gerelateerd