Done deal: Kerk meteen in top drie duurste Utrecht-transfers ooit

1 september 2021 – Gyrano Kerk maakt definitief de overstap naar Lokomotiv Moskou. De 25-jarige buitenspeler heeft zijn transfer een dag na Deadline Day in grote delen van Europa afgerond. In de Russische competitie sluit de markt pas op 7 september, waardoor de clubs de tijd konden nemen om de deal af te ronden.

Done deal: Kerk meteen in top drie duurste Utrecht-transfers ooit

Kerk heeft een vierjarig contract ondertekend bij de Russische nummer vier. Ook Eintracht Frankfurt was in de markt voor de buitenspeler, maar de Duitsers bleken niet bereid om het gewenste bedrag van zeven miljoen euro op de tafel te leggen. Dat deed Lokomotiv Moskou wél. Daardoor viel de keuze op de Russische club, waar Kerk gaat spelen met rugnummer zeven.

Met zijn transfersom van 7 miljoen euro is Kerk de op twee na duurste uitgaande transfer ooit in de Utrechtse clubhistorie. Alleen voor Sébastien Haller (12 miljoen naar Eintracht Frankfurt) en Dries Mertens (8,5 miljoen naar PSV) rinkelde de kassa meer. Kerk stoot Michael Mols uit de top drie. De voormalig aanvaller verliet Utrecht in 1999 voor 6,4 miljoen euro om naar Rangers te verkassen.

In 175 wedstrijden voor FC Utrecht was Kerk in totaal 42 keer trefzeker. Bovendien bereidde de aanvaller 43 treffers voor. FC Utrecht kondigde eerder al aan geen vervanger voor Kerk te halen.

Eredivisie

gerelateerd