Twijfels over Feyenoord-target Veerman: "Het is een luie donder"

1 januari 2021, 14:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord wil Joey Veerman deze winter naar Rotterdam halen, maar niet iedereen is er van overtuigd dat de middenvelder gaat slagen in de havenstad. Aan de bal is er niets mis met de Volendammer, maar vooral zonder bal zou de voetballer nog veel beter kunnen. Het is alleen de vraag of Arne Slot dat kan activeren bij de spelmaker van sc Heerenveen.

"Ik moet het eerst zien, dan geloven", aldus Ragnar Niemeijer bij de NOS. "Ik zeg nog geen volmondig 'ja'. Je ziet af en toe wel dat Veerman iets bijzonders heeft, maar er zijn ook veel wedstrijden waarin je dat gevoel minder hebt. Gaat hij op een hoger niveau wekelijks het verschil maken? Natuurlijk zou hij stappen kunnen maken, met betere spelers om zich heen. Het is wel een speler van wie je graag wil zien waar zijn plafond ligt."

Lees ook: Concurrentie voor Feyenoord om Veerman: "Er is veel interesse"

De vraag is alleen of hij er goed aan doet om Heerenveen te verlaten voor Rotterdam, aangezien de concurrentie sowieso de rest van dit seizoen enorm is. Feyenoord heeft met Jens Toornstra, Fredrik Aursnes, Guus Til en Orkun Kökcü al vier sterke middenvelders. "Op welke positie moet hij dan spelen? Het middenveld bij Feyenoord staat goed. Je kunt je afvragen of het wel de juiste club voor hem is. Zou Veerman niet beter passen bij een club als AZ?", vraagt Niemeijer zich hardop af.

Hugo Borst heeft ook zijn twijfels, vertelt hij in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Ik vind het een prachtige voetballer. Hij kan goed voetballen, is technisch en kan scoren, maar hoe krijgt Slot hem zo ver om iets meer arbeid te leveren? Het is een luie donder, hij gelooft het wel. Hij loopt wel eens mee met zijn man, maar met frisse tegenzin. En je krijgt er ook nog een karakter bij, want het is een eigenwijze klootzak. Past dat goed? De vraag moet Slot beantwoorden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen