'Feyenoord laat overbodige Teixeira transfervrij vertrekken'

1 januari 2021, 20:05

Op het overvolle middenveld van Feyenoord is dit seizoen geen plek weggelegd voor Joao Carlos Teixeira. De Portugese middenvelder komt niet voor in de plannen van de nieuwe trainer Arne Slot en beschikt ook nog eens over een aflopend contract. Volgens de betrouwbare bron FeyenoordTransfermarkt heeft de club besloten hem geen nieuwe aanbieding te doen en hem dus komende zomer transfervrij te laten vertrekken.

De 28-jarige middenvelder heeft dit seizoen de concurrentiestrijd verloren van Orkun Kökcü, Guus Til en Fredrik Aursnes. Daarnaast heeft Slot nog de beschikking over Jens Toornstra en Mark Diemers, waardoor Teixeira dit seizoen pas tot één optreden kwam. Daarnaast is de club momenteel bezig met het aantrekken van Joey Veerman, waardoor de rol van Teixeira nog beperkter zou worden.

Vanaf 1 januari mogen spelers met een aflopend contract met andere clubs praten. Dat betekent dat Teixeira zich vanaf nu kan oriënteren op een andere club. Teixeira werd in de zomer van 2020 voor ruim anderhalf miljoen euro door Feyenoord overgenomen van Vitoria Guimaraes. Feyenoord heeft een optie om zijn contract met één jaar te verlengen, maar ziet daar dus vanaf.

Lees ook'Kökcü verkiest Feyenoord boven lucratief aanbod uit Bundesliga'

Sinds zijn overgang naar Feyenoord speelde hij 24 wedstrijden, waarvan hij acht keer in de basis stond in een Eredivisiewedstrijd. Het lukte hem daarin niet om het net te vinden, maar hij was wel verantwoordelijk voor vier assists. De Portugees heeft in het verleden onder contract gestaan bij Liverpool, waarvoor hij meerdere officiële wedstrijden speelde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen