Twijfels bij transfer Veerman: "Dat doe je niet als prof"

4 januari 2022, 15:13

PSV wordt zo goed als zeker de nieuwe club van Joey Veerman. Het is een spraakmakende transfer en de meningen over zijn stap zijn dan ook verdeeld. Zo had Gertjan Verbeek, die Veerman bij zijn oude club Heerenveen op de voet volgde, de nodige twijfels over of hij in de top van Nederland kan aanhaken.

"De optredens van Joey variëren van heel goed tot ver onder de ondergrens", beargumenteerde Verbeek in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Iedereen ziet dat hij met afstand de beste speler van Heerenveen is, maar het is nog te wisselvallig. Hij is geen stabiele factor. Ik begrijp heel goed dat PSV hem heeft gehaald; een Nederlandse speler met zoveel voetbalinzicht zie je tenslotte weinig. Maar in hoeverre het een succes wordt? Ik heb mijn twijfels."

Die twijfels gaan vooral over 'het mentale en het fysieke aspect'. "Kijk de duels van sc Heerenveen er maar op na. Naarmate de wedstrijd vordert zie je dat hij, de grote vormgever, steeds minder vermogen heeft." Hij wees op Klaas-Jan Huntelaar en Ruud van Nistelrooij, die beiden ook de stap van Heerenveen naar de Nederlandse top (respectievelijk Ajax en PSV) maakten. "Zowel Klaas-Jan als Ruud haalde elke wedstrijd en elke training meer dan het maximale uit zichzelf. Alles stond bij hen in het teken van beter worden, van investeren, van er alles voor overhebben om de top te halen."

"Bij Joey heb ik soms het gevoel dat hij te veel parasiteert op zijn talent", vervolgde Verbeek. "Voorbeeldje: uit de verhalen begrijp ik dat Joey kort in Friesland woonde, maar dat hij sinds de komst van Henk Veerman weer dagelijks op en neer reist vanuit Volendam. Dagelijks zo lang in de auto zitten, dat doe je in mijn ogen niet als prof. Daarin zit wel een verschil met Huntelaar en Van Nistelrooij. Zij waren als Heerenveen-speler in alle opzichten klaar voor de top. Die overtuiging heb ik bij Veerman niet."

Lees ook: Feyenoord grijpt definitief mis: Veerman medisch gekeurd bij PSV

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen